-
Ljubitelj egzotičnih životinja
klamidia
cula moja majka od neke zene laboranta,da zivotinje,tacnije reptili u svom debelom crevu imaju bakteriju koja se zove klamidija,kod reptila tu normalno zivi,ali kod coveka izaziva neplodnost,i covek ne moze da je se otarasi...mene ovo malo plasi
-
VIP član
Odg: klamidia
Kao prvo može da se otarasi, a kao drugo može se videti da li je imaš ili ne, po karakterističnim simptomima. To je polna bolest...i zove se hlamidija. Imaš lekove koji se koriste i koji to izleče...ne znam da li je ima stvarno kod reptila.
-
Administrator
Re: klamidia
Te nema koliko ja znam.
Pollno prenosiva je Chlamydia trachomatis koja je skoro isključivo vezana za ljude. Bakterija je u pitanju i rod Chlamydia ima 4 vrste i to su C.pssitaci, C.trachomatis, C.pneumoniae i C.pecorum
C.pssitaci je najčešća jer se prenosi sa ptica na čoveka. Kod reptila se pojavljuje C.pneumoniae.
-
hvala,nego moja keva se tako plasi,pa mi prodaje takve price 
hvala za info.
-
Eeee... kad bi svi slusali keve i tetke oko takvih stvari, mislim da niko ne bi drzao ni jednu zivotinju!
-
Zagriženi ljubitelj egzotičnih životinja
I ja znam da je hlamidija polno prenosiva bolest..Tako da ako ne trtis svoje gmizavce neces se razboleti 
Mozda je cula zena za salmonelu pa pomesala,jer salmonelu moguce da imaju reptili i da sa time zive.Zato nije pametno ljubiti reptile,i svi savetuju pranje ruku nakon drzanja istih po rukama..
-
Administrator
Re: klamidia
To je generalno problem sa ljudima, znaju da postoji neka bakterija koju reptili imaju, pa onda čuju da imaju Chlamidiju ali se ne potrude da vide koju i onda to pomešaju pa još ako su neki laboranti, što tome daju neku težinu ali samo ako se ti ne blamiraju pa da napamet pričaju stvari koje ne znaju, i dođe do ovakvih tvrdnji. Standardna stvar.
-
Klasicna prica "gluvih telefona" i nista vise...
-
Pravila postovanja
- Vi ne možete da započinjete nove teme
- Vi ne možete da odgovarate na postove
- Vi ne možete da kačite priloge
- Vi ne možete da menjate svoje postove
-
Pravila foruma