Živ ili mrtav plen

Opet ja sa pitanjem. Poskoci su prije 6 dana pojeli po dva manja misa i prekjuce je jedan poskok povratio jednog misa. Temperatura je unutra bilo oko 26-28 stepeni preko dana, a uvece 20-22. Sta moze bit razlog povracanja?
 
Prevelik obrok verovatno. Daj im po jednog miša. U kakvom je stanju bio taj miš, dobrim delom svaren ili ne?
 
paa... bio je skoro "citav" da se tako izrazim. Ne znam kako da izvedem da ih hranim, kad su oba poskoka u jednom teru, a da budem siguran da su oba pojela po jednog, a ne recimo jedna zmija pojede 2, a druga bez obroka da prodje..
 
Moraš da ih hraniš odvojeno. To ti je obavezno. Dešava se da poskoci ujedaju jedni druge ako se hrane zajedno, ili čak da počnu dva da gutaju miša sa različitih strana, pa tako može da se desi da onaj koji prvi proguta miša, nastavi dalje da guta glavu poskoka koja je sa druge strane miša :) Gledao sam ovo više puta i razdvajao ih, kada sam ih hranio na Torlaku, jer je tamo praksa (makar ranije bila) da se ne razdvajaju zmije kad se hrane. Ali, tamo je to problem jer ih obično ima nekoliko stotina. A ti imaš dva, pa i nije cimanje da ih razdvojiš. Zmiju koja je povratila nemoj odmah da hraniš, sačekaj jedno tri nedelje da joj se obnovi kiselina, i nemoj da im daješ više od jednog miša. Posebno ako planiraš da ih hraniš jednom nedeljno.
 
Back
Top