Bambus

gordond

Zagriženi ljubitelj egzotičnih životinja
Registrovao se
13 Sep 2008
Poruka
626
Location
Novi Sad
Sta mislite o bambusu u terarijumu sa getulom? Dobio sam lepo dekorisan ''aranzman'' od bambusa i stavio ga u terarijum. Zmiji izgleda bas prija s obzirom da se namestila na vrhu tog ''aranzmana''. Interesuje me samo da li ce se bambus uspesno razvijati ako mu obezbedim normalnu kolicinu vode?
 
Hm, sad mi nesto pade na pamet. Sta ako ona bude pila tu vodu od bambusa. Doduse cinija sa svezom vodom je odmah pored, ali opet ne znam da li joj moze nesto da se desi ako popije tu u kojoj su zile bambusa?
 
nesh verovat, ali sada na putu kuci iz radnje sam isto to pomislio! Mozda staviti neku zastitu, mrezicu ili sl. Mada, mozda ne bi nista falilo...
 
Pa ne znam kako bih to izveo s obzirom da to nije samo jedna grana vec aranzman od bambusa. Ne znam da li ce je uopste piti s obzirom na svezu vodu, ali znam da voda u kojoj stoje biljke i nije bas cista (recimo voda u vazi) i da poprimi onu zelenu boju...
 
Ja mislim da bambusi ne moraju da se drže u vodi već da mogu i u nekim perlicama koje se natope u vodi ili u vodenim kristalima i da odatle uzimaju vodu bez bojazni da će je zmija piti jer nije tečna :)
 
Znam da mogu da se drze u tome, cak i imam te ''perlice'', ali onda se bojim da mozda ne pokusa da proguta jednu iz znatizelje :D
 
ne verujem da bi ih gutala, pa ne guta ti ni treset niti bilo šta drugo iz terarijuma :) nisu one baš toliko znatiželjne ili se varam :)
 
Ma i ja kontam da ne bi gutala. Znatizeljne jesu, a i treset proguta uz misa;)
 
Ma nemate frke uopšte, one neće tek tako jesti stvari iz terarijuma, a što bi voda iz bambusa smetala? Mislite da u prirodi piju vodu iz česme?
 
pa ne, ali sigurno ne piju ni iz bare sa bambusima :)
stvar je u tom esto bambusima voda ne treba da se menja nego smo doliva, tako da ce ta vode posle nekog vremena biti bas "zabagrela" :)
ne znam da li bambus ispusta nesto u vodu.. verovatno ne, ali opet..
 
Pa, mozda.. Mada moja keva je redovno menjala vodu i nije prijalo bambusima,sporo su rasli itd. Onda sam negde cuo da treba samo da se doliva, i otkako to radim bujaju ko ludi.. Opet, verovatno bi trebalo periodicno sve promeniti.
 
Back
Top