Besmislice vezane za zmije

U pravu si potpuno. Takav je utisak kad to procitas u novinama. Jednog coveka ujede zmija odmah pisu najezda. U kuci nadju jednu zmiju ponovo najezda. Po meni je rec najezda primerena situaciji kada se u nekoj kuci, ili dvoristu, ili nekom kraju nadje preko sto zmija sto je u Srbiji danas mislim veoma retko.
Ma besmislice se pisu samo tako. Nedavno sam nasao u novinama ovaj clanak http://www.telegraf.rs/vesti/688580-oprez-sve-veci-broj-zmija-u-beogradu-pala-prva-zrtva-u-srbiji. Jos jedna besmislica. Poskok u Ulici 27. marta. Glupost.
Ne znam da li si ovo gledao. Doduse nisu zmije, ali ovo je prava najezda http://www.youtube.com/watch?v=LO--c4egJm0
 
Ovo sam imao licno priliku da dozivim pre jedno dvanaestak godina a pre cetri pet godina bila je invazija gatalinki. Primetio sam da skoro svake godine ima "hiperprodukcija" nekih u glavnom insekata ali i glodara ili eto vodozemaca! Secate se najezde azijskih bubamara? Da ne nabrajam samo da konstatujem da su oscilacije u populaciji izrazene rekao bih i poremecenim lancem ishrane.
P.S. Ove godine cvoraka ima vise nego ikad, pojedose svo voce!
 
A jesi li primetio koliko sam clanak o zmijama odskace od naslova...naslov kao da je smak sveta, a clanak prilicno informativan ::D
 
Da, i ja sam to primetio. Ono što su autori članka time postigli jeste potpaljivanje onih koji mrze i ubijaju zmije pošto isti sa svojim kapacitetom mozga i neće ništa drugo osim naslova upamtiti iz celog teksta, a pošto su takvi u većini, novine dobijaju na popularnosti. S druge strane, oni koji se iole razumeju u zmije pa ih zato ne ubijaju, čitajući ostatak vesti pomisliće kako ovaj članak i nije tako loš u poređenju sa nekim prethodnim iz nekih drugih novina, što opet ove novine čini dobrim i informativnim.
 
Pa uvek je tako, bombastičan naslov a članak dosta smireniji. Tu na stranici su postavili sliku naših zmija, sa koje ništa praktično ne može da se vidi, a usput su drpili sa neta neku moju staru sliku prugastog smuka.
 
Back
Top