Bolesti zmija

Poslednji izmenio moderator:
pa eto moguce ona diskoloration...ali pored nema termin koji bi opisao patolosko stanje ...za sad si na doborm putu da bude sve ok zato neoj da se jedes mnogo !!
opsuti se

Kako stoje stvari kod nas, retko ko je ovde imao zdravstvenih problema sa zmijama. Zato niko ne može ništa da ti kaže iz prve ruke. Rekao sam ti za veterinara Nikolu Popovića, pa probaj da ga kontaktiraš. Mi ovde možemo samo da nagađamo.

ma ko bre da nagadja ???
to sto nenad nema pojma njegova stvar...

SALIM SE
srecna nova godina Nenade i svim ostalim ...znaci znas koliko cu da te zovem

nego, vet bi to mogo da ti kaze...ta promena boje , moguca je cesto, npr ...gusteru leo iskidan rep i sad poraso novi i totalno neke retardirane zute fleke i plave is vasta nesto ..lici nenormalno ali je ok
takodje oko ranica hoce dase javi depigmentacija
zatim presvucena mesta ,ostecen epitel
zaitim skoro sam na nekim slikama video chondroa koji ima fleke kao mastilo da mu se prosulo,gazda pizi i niko ne moze da pogod ista je to ??
nisu opekotine ..neam poja ali izleda nekako ruzno...a i ima degeneracije tkiva ...mekasa i nekakao tanj koza...
ima svasta da se naidje ...

Evo da se nadovežem na ovu prastaru temu. Imam trenutno identičan slučaj. I to se ponekad dešavalo samo sa strane blago, sada joj je ceo stomak dobio tu neku roze boju, a taman ulazi i u ciklus presvlačenja. Jedino me zabrinulo što joj radi povećanja vlage baš prskam treset neko vreme pa je stalno vlažno, posebno u kućici iz koje ne izlazi pa se tamo i ne suši. Možda to ima uticaja na ovu pojavu.
Ali sve u svemu, mislim da je ovo bezopasna pojava koja ne utiče na zdravlje. Ako grešim neka me neko ispravi. Mislim da je i kod Chobija sve to prošlo bez ikakvih problema, zar ne?

evo onda cu I ja moje da pridruzim ovoj grupi:) isti slucaj,sa obe,al pored mozda vlage sto kazes da bi mogla da bude uzrok,ja bi rekao I fina,sitna prasina.primetio sam da posle presvlacenja se posvetle te flekice,I onda posle nekog vremena opet budu roze.brinuo sam se malo u pocetku,ali posto vidim da Im ne smeta...a I iskreno mislim da tej deo na engleskom,sto je chobi nasao,je cisto prose### anje!tipa ruke treba prati uvek istim sapunom da bi zmija prepoznala lakse vas miris.....I to sam video negde...I hraniti u posebnom teru da ne pomisli da ste vi plen,kad je sledeci put uzimate...ma daj,ne rise!
I onda jednom operes ruke drugim sapunom,a ona izgladnela ko ker,I krenes da je uzimas a ona svoj toj zabuni pojede I tebe I pola komsiluka:12n:
sto se teme tice,i ja mislim da je bezopasno,a sad vec neko ce nas ispraviti ako ima drugu teoriju;)

Poslednji put izmenjeno:
I mojoj se isto desava, ali samo kada je podloga sveze nafajtana, a ona lezi dugo sklupcana na njoj. Po tome primetim da ce presvlacenje uskoro, jos pre nego sto joj stomak pobledi, pa tek onda oci. Mislim da je to normalna pojava.

Kao sto NecrovoX rece "tema je prastara" ali uvek aktuelna. Dakle piton mi je najverovatnije prehladjen jer je iz usta izbacio nesto belo nalik na malo cvrsci slajm. Trenutno su mu oci mutne jer je u fazi presvlacenja pa mislim da je i zbog toga osetljiviji na respiratorne infekcije. Inace temperatura u terarijumu varira od 25-27 nocna do 30-32 dnevna a vlaga je povecana trenutno zbog presvlacenja. Recite mi sta da radim i cime i kako da je tretiram?

Back