Brsljan u terarijumu

Otrovan jeste, ali tarantulama ne smeta. Držao sam ja kod nekih mojih jedno vreme, ali nije se primio.
 
Ma ja sam inace ubrao samo listove, pa sam mislio da mi posluzi neko vreme dok ne nadjem bolje resenje ;)
 
Probao sam i ja,ali ne vredi.Pauk trazi mrak,brsljen svetlo...pauk je pobedio.Svasta sam probao da sadim,ali nista nije uspevalo na duze staze.Sada uzgajam samo PVC botaniku i ide mi za sada... :)
 
Opet pokusavam da nastanim ovo cudo u terarijum.Ovog puta pokusavam bez pauka u njemu dok se ne prime biljke.Brsljen je poceo da se susi i ako ima svetlosti i vlage.Da li je iko uspesno zapatio brsljen u terarijum?
 
Ja sam pokušao sa onim što ima zlatno zelene listove, izvor svetlosti bila je štedljiva sijalica i nije se primio. Nisam siguran da li bi ispod neonke mogao da se održi, to nisam probavao ali je činjenica da mu treba baš puno svetlosti.
Inače, ovo što je GaMeR spominjao da se ubacuju samo listovi mislim da nije dobra ideja jer se raspadanjem listova ti otrovi ispuštaju u podlogu. Možda to ne bi ubilo tarantulu ali je ipak bolje ne rizikovati.
 
Bas sam takav (zeleno-zlatni listovi) stavio.Cudi me da mu treba mnogo svetlosti jer ga vidjam da raste u sumama i to na mestima gde su krosnje jako guste i jedva da stize nesto svetlosti.
 
Prirodnu.Taj deo prostorije,gde planiram da bude, malo zahvata svetlost,Trenutno mi je u sobi u kojoj imam krovni prozor,tako da regulisem svetlost kako hocu dok se biljke ne prime,ali brsljenu nesto ne ide...
 
Izgleda da se konacno primio.Prestali su da se suse listovi i vec nedelju-dve dana ni jedan nije otpao.Do duse,koliko ova bestija od pauka jase po njemu,ne znam dokle ce... :)
rxqb.jpg
 
Back
Top