Buđ na granama hrasta

TheMaki

Ljubitelj egzotičnih životinja
Registrovao se
25 Aug 2011
Poruka
160
Location
Novi Sad
Stavila sam Cyaneo dve ukrštene grančice hrasta da plete, grane su bile ispečene na 200 stepeni i takve sam stavila u terarijum. Na granama se ubrzo uhvatila bela buđ, srećom bila je lokalizovana samo na grani, nije zahvatila veći prostor. Sada sam stavila novi, ispečen treset i sve dezinfikovano, i smanjila sam vlagu pre svega zbog pauka, pošto sam ranije držala i preko 80% vlage, tako da sad prskam vrlo malo, sad pred presvlačenje 5 ml dnevno pošto je 60% dana otvoren pa isparava, pa me zanima da li je buđ bila zbog vlage, i da li u suv habitat smem da stavim grane jer sam čitala da buđ može ubiti pauka?
 
Da li si sigurna da je to budj? Mozda je tvoj cyaneo kakio :)
Kad prsces po teru onda prsci malo dalje od grana, na drugoj strani, pa ne bi trebalo da se budjaju grane. Ili jos bolje stavi cepic sa vodom i prsci samo u njega.
 
Hehe, da bi cyaneo toliko nakakio trebalo bi da ima jedno po metra :D Imam i cep ali me vata neka paranoja pred presvlacenje da se ne zaglavi, pa zato prskam i okolo, ali tako cu i raditi, prskacu dalje od grancica :)
 
Ma ne treba da se frkises oko toga. Ko mu u prirodi prsce oko njega kad se presvlaci :)
Samo opusteno i sve ce biti u redu :)
 
Mislim da se previse opterecujes sa tom vlagom prskaj 1/3 da bude mokar terarijum i svaki put kada se osusi taj deo samo ga opet navlazi i to je to, a sto se tice budji moguce je da je hrana ostala pa se lako ubudjalo
 
Mislim da se previse opterecujes sa tom vlagom
dobro mislis :)
hranu mu uvek sklanjam sta ostane, ali Ruza (tigrica) ga bas ne podnosi pa ga stalno gadja sargarepom i zrnevljem, pa mora da je od toga ostalo. Sad odoh da olomim novu granu hrasta pa da mu stavim :)
 
Prskanje kod GBB-a ti ne treba..... Nemoj da stavljaš sveže grtančice jer iako ih ispečeš nije to to, jer su pre toga bile sirove... Ja sam kod geniculate stavio grančicu nzm takođe hrasta, valjda, i prskam i oko grančice (dela koji je u tresetu) i preko nje i evo več mesec dana hvala bogu ništa se nije desilo... Ali tu grančicu sam našao u ostavi za drva (kotlarnici) i pitanje je koliko tu stoji, najmanje godinu dana.... Inače sad što spremam neke panjeve za ter, našao sam ih takođe suve u prirodi ali ih već 6 meseci držim, na promaji (tavan).... Ne uzdam se nešto u to pečenje posebno...
 
Ma odete u prirodu, ja odem do Dunava, i nadje se svega sto ti treba a bude i suvo, ko zna kad odseceno!
 
Oticicu i ja do Fruske Gore ondak :D. Tamo ima bas lepe prirode neki 'rast da olomim. Mozda i brsljan naberem, za kasnije da mu turim u terarijum.
 
Heheheh nemoj nista da lomis nego nadji vec odlomljeno i suvo. Mislim, moze biti i vlazno pa ga osusis kod kuce, al da bude suva grana u smislu davno otkinuta :)
 
Heheheh nemoj nista da lomis nego nadji vec odlomljeno i suvo. Mislim, moze biti i vlazno pa ga osusis kod kuce, al da bude suva grana u smislu davno otkinuta :)

Pa da to ti pricam :)
 
Aha, kapiram posle jedno 20 postova :D
Ondak cu naci nesto tako.
 
Back
Top