Ja sam protiv uzimanja zivotinja iz prirode, ali te u slucaju krastaca podrzavam. Jedna zelena krastaca, manje vise. Ionako u naseljenim mestima zavrsi pregazena, ubijena od strane ljudi, ili kucnih ljubimaca. Imas na internetu dosta clanaka, a dobar sajt je frogforum pa pogledaj. Ja sam prosle godine dosao u situaciju da iz podruma zgrade gde je bilo groblje zelenih krastaca izvucem jednu zivu, ali dehidriranu. Odneo sam je kuci i drzao sedam dana pri cemu se oporavila i potpuno rehidrirala, ali je odbijala da jede i na kraju sam je pustio. Bio sam voljan da je zadrzim, ali nije islo. Inace drzao sam je u terarijumu od 50 litara, imala je posudu sa vodom iznad koje je bila lampa (tu je provodila veci deo svog vremena), hrana su bili kisne gliste, mokrice i fobasi, ali ni da ih okusi. Kretala je na fobase, ali su je ujedali pa je odustajala.
Satyre lepo je sto stitis domacu faunu (stitim je i ja, nemoj me pogresno razumeti), ali mislim da decko ima pravo da proba. I da. Najvise me nerviraju price ljudi "Nabavi neku egzoticnu vrstu". A gde molim te? Zar i to nije krivicno delo? Mozda cak i vece od uzimanja zelene krastace iz prirode? Ja bi prvi nabavio orijentalnog mukaca, krastacu secerne trske, mozda i pakmena, ali gde? Niko ih ne uzgaja kod nas, a donosenje iz inostranstva je sverc (dakle krivicno delo).