c. cyaneopubescens - bolesna - mislim da umire?

Da, pedipalpe su 'one najmanje do usta'. Dosta se razlikuju kad muzijak polno sazri, tako da ne bi omashio.
Jbg, rip cyaneo

nema kukuce, one se nalaze na tim najmanjim, prvim nogama
markove slike

lepo se vidi

:D nisam video da ima druga stranica, sorry

Poslednji put izmenjeno:
Nije tako. Te 'najmanje' nogice su pedipalpe i tu se nalaze ova zadebljanja koja služe za insemenaciju. Kukice se nalaze na prednjim nogama i služe za držanje ženke u podignutom položaju.

nisam mislio na te kukice vec na 'prvim' nogama onu spiralu kojom ubacuje (moja greska, to uopste nisu kukice ali sam mislio da na to mislite :D
ja sam mislio na ovo

a ne na ovo

pitanje: da li muzjaci dobijaju sve u isto vreme, i kukice i 'bok. rukavice'

pitanje: da li muzjaci dobijaju sve u isto vreme, i kukice i 'bok. rukavice'

Sa poslednjim presvlačenjem dobijajau obe stvari. Samo polno zrelim mužjacima su potrebne, zato se i javljaju tek posle poslednjeg presvlačenja.

Odg: Re: c. cyaneopubescens - bolesna - mislim da umire?

Nije tako. Te 'najmanje' nogice su pedipalpe i tu se nalaze ova zadebljanja koja služe za insemenaciju. Kukice se nalaze na prednjim nogama i služe za držanje ženke u podignutom položaju.

bravo za objashnjenje !!!

Mozda je glupo sto ozivljavam temu posle 100 godina, ali me interesuje da li ste ustanovili zbog cega je pauk uopste uginuo???

ja bih reko dyscinetic syndrome ;) meni se batrgao ko lud kada je imao taj sindrom :) sav onako sklupcan ko retard neki ...boze me sacuvaj :D

Back