Cirkulacija vode

Da, treba ga menjatii, ali ima kao neki bolji serin koji se redje menja. Nisam siguran na koliko, ali trebalo bida ga ima po prodavnicama ribica.
 
Ljudi,jeste li sigurni u to cesto menjanje aktivnog uglja? Vremenom se na tom filteru formiraju bakterije koje su korisne za razgradnju amonijaka i ostalih stetnij jedinjenja koji izbace ribice i terarijumske zivotinje....ja sam cuo da filter nikada ne treba temeljno da se pere.... i taj ugalj da se menja, ali redje...pa sada ne znam.

A sto se tice toga da vodene pumpe smetaju zivotinjama,sa time se ne bih slozio....imao sam par leoparda koji su imali vodeni deo terarijuma sa pumpom za vodoskok i filter pumpom...znaci 2 pumpe!

Redovno su mi legli po 2 jajeta u tom terarijumu,bilo im je skroz ok!Samo sto ja nisam znao kako da ih inkubiram.

Ukratko...mislim da ako odlucis da ubacis fontanu u terarijum to nece smetati gusterima,pod uslovom da vole vlagu.
Jedina stvar je sto su prilicno zeznute za odrzavanje,pa ces se tu malo namuciti....
Koristi tako crevo za usisavanje krupnijeg otpada iz bazencica - izmet i sl....
 
Sto se tice menajanja uglja zbog bakterija too nije problem. To sto si napisao je apsolutno istina. Tako funkcionisu spoljni filteri u akvarijumima koji pored uloge da odstranjuju velike cestice odpada imaju i ulogu menjanju hemijskog sastava vode. Znaci ugalj mozes da menjas ali ostavs idredjenu kolicinu filter vate da bi se bakterije obnovile. Ima i da se kupe neke plasticne naborane strukture koje stalno stoje u fileru i bakterije se naseljavaju u njima, ja njih koristim kod mojih akvarijuma.
 
Da...ja sam uglavnom sa spoljnima i radio....mada i neki manji kupovni imaju gomilu tih komora sa razlicitim filter slojevima...kapiram da i oni imaju svoje bakterije. A te plastile sam vidjao...kao bodljikave loptice...
samo sam mislio da su oni za odstranjivanje vecih mehanickih necistoca (trulo lisce i to),
svaki dan saznam nesto novo... :D
 
To su bio kugle i napravljene su tako da imaju sto vecu povrsinu na kojoj ce se stvarati te korisne bakterije,sto se tice ativnog uglja on treba da se menja na vreme koje je propisao proizvodjac a kao sto je Stufy rekao parce perlon vate iz zaprljanog filtera se uvek vraca u oprani filter s tim sto se ni filter ne pere vodom sa cesme vec vodom iz aq!
 
Back
Top