DIY otvori za ventilaciju

PrleNi

Član
Registrovao se
24 Jul 2015
Poruka
20
Location
Beograd
Jako su mi se dopali oni okrugli ventilacioni otvori na terarijumima i malo sam razmislio šta bi moglo da se upotrebi za izradu. I onda se setih da kada sam kupovao neke o-ringove da sam naišao i na x-ringove koji se izrađuju u više dimenzija. To otprilike izgleda ovako:

a8645-velika-228x228.jpg

Ostalo bi samo da se nekako ubaci / prčvrsti mrežica i sve silikonom zalepi za otvor na terarijumu koji bi "zajahao" ovaj spoljašnji žleb.

Zanima me vaše mišljenje o nečemu ovakvom uz pitanje da li imate ideju gde bi se mogle naći odgovarajuće metalne mrežice za jedan ovakav "zbudž" ?
 
Lakse ti je da naoravis dijagonalnu ventilaciju sa pravougaonim otvorima ali zavisi za koju zivotinju ti treba,okruglu mrezicu ces jako tesko naci ili je uopste neces naci nego ces morati mrezicu da iseces da bude isti obim i precnik kao kod tog kruga i na kraju je picvrstis silikonom,a to uopste ne mora da bude metalna mrezica moze i za komarce ali ce posle nekog vremena zbog temperature da popusti i to izgleda jako ruzno,moj savet ti je da napravis dijagonalnu ventilaciju posto je ona najbolja i samo mrezicu pricvrstis za staklo silikonom ili cim god hoces,a mozes i da napravis i kao resetke, ali ako pravis terarijum za tarantulu,zmiju ili nekog gustera koji se penje po staklu mogao bi da prodje kroz resetke,mozes i gore na gornjoj stranici terarijuma da postavis mrezicu ali onda terarijum mora da ima klizna vrata ako hoces da ga otvaras ili ces stalno morati od gore,najbolje se opredeli za dijagonalnu ventilaciju sa mrezicom i ne moras da brines,kad zavrsis posalji slike terarijuma da vidim kako si uradio :D
 
Dok sam o ovome razmišljao na pameti su mi bili terarijumi za tarantule. Mnogo lepše izgleda sa nekim prstenom nego kada su samo zalepljene mrežice silikonom, ma kako se to pedantno uradilo.

Naravno da će mrežica morati da se seče i oblikuje po želji. Moje pitanje se odnosilo na prodaju metalnih mrežica sitnog oka na metar, ne da budu već oblikovane (krug, dimenzije, itd).

A metalne zbog toga jer sam čitao da pojedine vrste tarantula pokidaju mrežice za komarce i hoće da ih "zvaću" / proturaju "zube" kroz njih, dok kod metalnih toga nema.
 
Ja sam nabavio mrezicu u jednoj poljoprivrednoj apoteci u Kovinu ako si cuo za to mesto,mrezicu sam platio 120 dinara 1 metar tako da je jeftina :D Mozes da potrazis mrezicu i na nekom stovaristu
 
Back
Top