Djura gekon+njegova dama=jaje

StevaNS

Zagriženi ljubitelj egzotičnih životinja
Registrovao se
30 Oct 2008
Poruka
532
Location
Subotica Novi Sad
Moj prvi guster je Djura, leopard gekon.

pic010-1.jpg


Posto bih da se oprobam u razmnozavanju odlucio sam da mu nabavim devojku, i, posle dugo ubedjivanja, Dr Kimo mi je prodao jednu njegovu zenku.

pic011.jpg


Ona je ove godine bila na "upoznavanju" kod jednog drugog "decka" i ocigledno su se "upoznali" jer je Kimu izlegla jedno jaje. Kada je stigla kod mene, odmah sam je stavio kod Djure i oboje su delovali nezainteresovano. Posle nekoliko dana, video sam da ona kopa po tresetu u cosku pa sam joj ubacio njenu kucicu koju sam dobio od Kimija, i navlazio sam kokosov treset koji je bio unutra. Isto sam malo naprskao i terarijum, tj pozadinu. Ona je cudno reagovala, tresla je repom i delovalo mi je kao da hoce da ugrize kapljice vode. Odmah je usla i pocela da kopa. Posle dva dana (povremeno sam orosavao) polegla je jedno jaje.

pic003.jpg


Jaje je kod doktora u inkubatoru, deluje OK pa cemo videti.. Evo jos jedna slicica:

pic012.jpg


Interesuje me to ponasanje zenke. Jel to normalno? Tresla je repom kao da je uplasena, vec sam pomislio da ce da ga odbaci samo ako je pipnem..
 
Poslednji put izmenjeno:
to je uvek pred parenje i muzijak i zenka mogu to da rade
 
Da, to se dešava kada se pare, dok je kod agamida drmanje glave gore dole, takozvani bobing, kod gekona je mrdanje kraja repa brzo,ali to uglavnom rade samo mužjaci, ako je ženka to radila onda si je možda uplašio i tada znaju da viore repom ali sporije.
 
Znam za "bobing" ali nije to bas tako izgledalo. Kao da krece da "bobuje" :) ali samo digne glavu gore i otvori usta preteci. To me iznenadilo, ali kada sam video da nervozno mase repom onda sam prestao da prskam. Reko potrcace lupice se o pozadinu i otpasce joj rep, kao sto se nkom ovde vec desilo :)
 
Hehe, nisu leopardi takvi, mislim da nijedan leopard nije otpustio rep u takvoj situaciji, a i da, ne treba da prskaš nikada guštera direktno...
 
Back
Top