Fittonia

pa oko 22....kad jako griju otvorim prozor....ako njoj bude nesto smetalo vidjeces po njoj...meni moja zamalo da nije uvenula i kada sam je sklonila sa prozora zivnula je u roku od 3 h

hehe evo oporavila se moja fittonija...da li ce smetat biljci ako T.slomi koji list?moja geniculata s nogicama upne u biljku i odguruje ga i tako je preklopila dva lista,to jest skroz ga je slomila samo onako visi još...

Ne bi joj trebalo smetati ako su u pitanju samo dva lista i ako ima dovoljno čitavih listova, kako bi normalno obavljala fotosintezu.

Cao svima! :th_Wave:
Htela bi da pitam u vezi rasadjivanja fitonije. Ja bi da rasadim moju fitoniju ali se dvoumim dali se uzme pelcer pa odmah zasadit u zemlju ili prvo pelcer staviti u vodu da pusti zile pa tek onda zasadit u zemlju?
Ako neko moze da mi da savet...
HVALA ;)

Attachments

• DSC00724.JPG
    DSC00724.JPG
    14,9 KB · Pregleda: 62
Mislim da se uvek prvo saceka da pelcer pusti zile kako bi biljka imala cime da uzima vodu iz zemlje. Mislim da ce se biljka bolje primiti ako pustis da se zile sto vise raviju. I jos nesto, prilikom stavljanja pelcera u zemlju, uzmi manju saksiju. Tako ce se jace razvijati stablo i listovi...

Nema na cemu. Nadam se da ce se primiti, iako se predlaze da se vecina biljaka presadjuje u prolece. To naravno ne znaci da ne treba pokusati;)

Back