Huntsman spider: (Sparassidae,Heteropodidae)

Volfgang

Ljubitelj egzotičnih životinja
Huntsman spider: (Sparassidae,Heteropodidae)
999acf7f94c5.jpg

Rasprostranjenost: Australija,Afrika,Azija,Amerika, i mediteranske oblasti.

Zivotna sredina: Javljaju se u umereno toplim, i toplim mestima sirom sveta. Zivi ispod kamenja i u pukotinama drveca.

Izgled: Na njihovoj gornjoj povrsini glavne boje Huntsman paukova su uglavnom neupadljive nijanse braon ili sive. Mogu da izrastu izmedju 25cm i 30 cm,raspon nogu. Ljudi ih cesto brkaju sa nekim vrstama tarantula.

malaysian20purple20hunt.jpg

Ponasanje:Ova vrsta paukova ne plete mrezu,vec juri svoj plen. Ako ih uzimate u ruke,imaju tendenciju da pokazuju reflekse i jako ih je tesko otresti sa ruke. Velika je verovatnoca da ce vas tad ugristi. Grize iskljucivo u samoodbrani.

Hrana: Insekti,ostali bezkicmenjaci i manji gusteri.

Zaboravio sam da dodam da treba arborijalni terarijum,posto voli da se penje. Temperatura bi trebala da bude izmedju 25 i 28. Vlage treba biti oko 75%, a substrata oko 5 cm. U terarijum bi trebalo da se stavi granje,kako bi mu se obezbedilo penjanje.

Nisu,procitao sam na vikipediji i na care sheet. Nisam nikad imao ovog pauka,ali verujum da cu ga imati uskoro.

Extra je pauk, dosta je slican tarantuli... :D

Nisu,procitao sam na vikipediji i na care sheet. Nisam nikad imao ovog pauka,ali verujum da cu ga imati uskoro.

Odakle ga uzimas? :)

Pa uglavnom,sta god da me zanima,ja pitam kima :D. A on moze da ti nabavi sta god hoces. Jer je u mogucnosti :D. Posto na Banjici nemam gde da ga stavim,a Grocka mi je rizicna zbog keve,tako da bi trebalo da sacekam jos malo. Da ne bi bilo problema sa zivotinjama.

Back