Leopard gekon i vitamini

D@nijel

Ljubitelj egzotičnih životinja
REcite mi kako vi dajete vitamine i kalcijum gekonima.Citao sam postove ali me interesuje jel smeta ako mu se daju vitamini uz svaki obrok.Imam cinijicu sa lalcijumom u terarijumu.I kad dajem tenebriju ili lateralise svom gekonu ja svaki put prvo ubacim u casicu sa vitaminima i kalcijumom pa mu tek onda dam.I jel smeta sto mu dajem vitamine i kalcijum pomesano?

ja imam svoj metod kako da naviknem gugija na minerale,ako nece da jede oprasene insekte,dakle ovo je dugacak metod,ali sta cu kada nisu toliko pametni::D (salu na stranu) prvo uzmem stapic za usi,nakvasim ga,malo ga oprasim i dam gugiju da lizne,onda mu dam insekta i tako nekih 20-30puta...ako nece da lizne nema hrane ::D i tako se gugi navikne na to,ali s uginula mi moja zenkica lg-a,pa sam kupio muzjaka lg-a od kima,mislim da njega ne moram da ucim,posto je stariji,a i verujem u kima,treba da pocne da jede uskoro,tek je stigao. samo nek je zivi i zdrav :)

Ma moj jede kao blesav sve sto mu das.Samo je malo priglup,nigad ne ubode iz prve da uhvati plen.Nego me interesovali da li mu smeta svaki dan da mu dajem vitamine i da li smeta sto su mi vitamini i kacijum pomesani?

lol, ne povezujem ih sa Leopardima, znam da je surutka veoma zdrava, a da se LG hrani samo "tvrdom" hranom, pa rekoh, mozda ce mu prijati, da malo obnovi crevnu floru :)

Kad malo bolje razmislim, surutka ce se ako ostane na toj temperaturi vrlo brzo pokvariti, GD :(

Poslednji put izmenjeno:
ma daj bre,nema onšta da obnavlja crevnu floru,priroda je to udesila kako treba

mene zanima kako da naucim mladog leoparda da jede naprasene insekte?(osim to sto je IV@N reko, jer nece da lize nista, odmah bezi) jede samo lateralise, tenebrije nece, ali kad naprasim lateralisa mineralnovitaminskim prahom ili kalcijumom nece da ih jede, tako da do sad kod mene nije uzeo vitamine i kalcijum. dali je to problem? i kako da ga naucim da jede i tenebrije?

Sine moj jede kao svinja i ne bira,jede zapraseno ne zapraseno,tenebrija,lateralis ne bira uopste i sav se polomi dok ih pohvata.Malo mu treba da nacentrira :)

mene zanima kako da naucim mladog leoparda da jede naprasene insekte?(osim to sto je IV@N reko, jer nece da lize nista, odmah bezi) jede samo lateralise, tenebrije nece, ali kad naprasim lateralisa mineralnovitaminskim prahom ili kalcijumom nece da ih jede, tako da do sad kod mene nije uzeo vitamine i kalcijum. dali je to problem? i kako da ga naucim da jede i tenebrije?
Nisam bas sigurna kako ces ga nauciti da jede tenebriju (moje mlade sam odmah na nju navikla), ali, kad vidis da je ogladneo, mozes da pokusas da uzmes tenebriju i da je malo stisnes, dok ne pocne da se koprca, a onda mu tako ubacis, da mu bude primamljivije i da ga podstaknes da "lovi".:)
Mozda se nece odmah navici, al pokusavaj s vremena na vreme. Kad ga naviknes, probaj da mu stavis plicu ciniju sa kalcijumom i da u nju ubacis ten. da lovi, pa ce s njom uneti i koliko- toliko Ca. Srecno!;)

Meni nije jasno kako dosta njih ima muke sa jelom kod zivotinja, ove moje zveri sve jedu kao lude, ne biraju nista :D Samo gekon nece da lize Ca iz posude nego prasim insekte, to mi je najveci "problem u hranjenju" :D

Ne znam koliko je ovo efikasno, al mislim da ako bi fobase prije hranjenja, ubacio u posudu sa kalcijumom, na pola sata-sat.., da bi oni pojeli dosta istog, tako da bi agama ili gekon, bez problema unio kalcijum u organizam.. Citao sam ovdje da puno gustera izgleda ne voli ukus kalcijuma, pa zato izbjegavaju takvu hranu, a sa ovim nacinom toga nebi bilo...

kod mene agama jede naprasene tenebrije, nije to problem, ona ne zeli lateralise, ali nudim joj cesto, pa s vremenom ce da jede, dok gekon ne jede tenebrije vec samo lateralise i to neprasene, ako naprasim lateralisa kalcijumom ili multivitaminima nece da ga jede, zato zadnjih nekoliko dana pustim 2-3 lateralisa u kutijicu sa kalcijumom na oko 5-6 sati i posle uhvatim lateralisa pincetom, brcnem u cinijicu sa vodom da operem prah i dam ga gekonu :D

Ja mog leoparda uopste ne hranim,sam se snalazi i lovi lateralise koje mu ubacim,hraneci ga non stop na "tacnu" pravite od njega razmazenu zivotinju (sem izuzetnih slucajeva kada mora).
Mnogo je aktivniji i dinamicniji ovako.

Moj leopard je sinoc sam usao u cinijicu sa kalcijumom i lizao.A kada mu dajem ne ostavljam ih da stoje u posudici sa kalcijumom i vitaminima nego samo ubacim protresem malo i dam mu.

Ja mog leoparda uopste ne hranim,sam se snalazi i lovi lateralise koje mu ubacim,hraneci ga non stop na "tacnu" pravite od njega razmazenu zivotinju (sem izuzetnih slucajeva kada mora).
Mnogo je aktivniji i dinamicniji ovako.

pa i ja isto, samo mu pustim lateralise i on ih juri :D

Back