Leopard gekon - problem s ocima

preka

Član
Pozdrav svima i molio bih za pomoc ako neko nesto ikako zna...
Naime vec par dana sigurno ako ne i jace sam primetio da su kod moje gekonke zatvorene oci non stop! To se i ranije desavalo periodicno i izvalio sam da joj ostane kozica od presvlacenja koju sam vadio i posle je sve bilo ok. Medjutim ovo jedno oko joj se skroz nadulo i oteklo!? I ne znam dal se lepo vidi na slikama malo joj je koza crvenkasta oko njega! Mislim da nije jela sigurno dve nedelje, gurao sam joj fobase i lateralise pincetom pod nos i ona samo odmakne glavu i dalje zmuri... Da budem iskren, ne bih se mogao pohvaliti da sam joj najbolji staratelj na svetu u zadnji par meseci, nisam je redovno hranio, i vitamine joj nisam davao redovno... Stara je sigurno oko 12 godina... i svasta smo pregurali nas dvoje. Prema tome jako mi je stalo da je izlecim :S Evo i par slika

2014-01-28 21.21.57.jpg2014-01-28 21.24.05.jpg2014-01-28 21.24.45.jpg

Evo ti sigurnog resenja....Idi u apoteku i kupi DEXAMETAZON NEOMICIN kapi i sve ce da se sredi.
Hloramfenikol je mast koja je veoma agresivna i nije za nezne oci gekona,mada postoje i kapi ali ovo je bolje....proverio sam na par zivotinja.

Evo kupio sam te Dexametazon kapi... stapicem za usi sam joj malo razdvojio kapke i nakapao par kapi... mislim da sam video ostatke koze koja se nije skinula a oko joj je naduveno tako da nikako ne mogu izvaditi to... Ne znam na koliko da joj nakapam to?

Elem, evo mesec dana kasnije, gekonkino oko je malo splaslo ali je i dalje malo naduvenije od onog drugog i idalje oci drzi zatvorene i plus su suve... Izvadio sam joj iz ociju koliko sam uspeo ostatke kozice, ali i dalje nema nekog preteranog pomaka, plus to sto i dalje odbija da jede... Morao sam par puta da joj na silu dajem fobase i to ume da potraje dok ne uzme da guta, dosta je omrsala :( Tri, cetiri puta sam je cuo dok sam sedeo za kompom da kao "kaslje" i kad je pogledam a ona se nekako podigla na nogice i kao da je bukvalno prsnula iz usta na staklo od terarijuma nesto?!
Ako neko zna nekog veterinara ili kakvog strucnjaka koji se bavi gekonima u Beogradu nek javi da je vodim kod njega :(

P.S. Primetio sam da joj usta vec dve nedelje nisu zatvorena do kraja?!

Back