Milipeda

LARYBG

Banned
Registrovao se
3 Jan 2009
Poruka
411
Location
Beograd
ljudi kupio bih Milipedu pa me interesuju njenje karakteristika!! vlaga.temp.hrana itd hvala unapred svima koji pomognu8)
 
Nećeš je mnogo viđati... uglavnom su sklupčane ili zakopane.

Pripremi im kokosov treset (zbog rastresitosti, vole da kopaju) koji uvek drži vlažnim. Stavi im trulo lišće jer to vole da jedu i daj im voće i povrće. Ne jedu mnogo. Ja samo mojima davao uglavnom jabuku i šargarepu.
 
Spremi se da nikako ne rastu ako ih ne držiš na višoj temperaturi.

P.s. Ako ti treba nekih, ja imam na prodaju A.robopunctatus mlade iz uzgoja.
 
Da, obavezno iz uzgoja. WC primerci su jako osetljivi. Bar ove koje sam ja imao.
 
Problem sa WC je što nikada ne znaš koliko su stare, a pošto jako sporo rastu i dobiješ ih velike, sigurno je da im nije još mnogo života ostalo, tako da to treba izbegavati.
 
Ajd' da se pohvalim i ja . Pazario sam cetiri komada i prezadovoljan sam . Istrazivaci(na otvorenom i pod zemljom). Stalno ronjaju...ronjaju...:D
 

Attachments

  • DSCN1653.jpg
    DSCN1653.jpg
    120,4 KB · Pregleda: 185
Poslednji put izmenjeno:
Da, oni su dosta aktivni kada porastu, sve vrste su dok su male jako pasivne i sakrivene, postoji kod određenih vrsta i period u kome jako sporo rastu, pa kasnije počnu kao blesave. U principu su lake jako za čuvanje. Jel si gledao pol kada si ih uzimao?
 
Nisam gledao pol .Mogao sam da gledam dva sata ,nista ne bih video. Ne mogu da se pohvalim da sam bas najbolje shvatio ono u vezi treceg reda nogu od glave(ili sam nesto pobrkao)? To je jedini znak raspoznavanja ili... ?
 
Da, jedini znak, kod tolikih primeraka jako lako se može videti. Lako ćeš ideti da nema na nekoliko pari nogu, recimo da samo treba da je "odmotaš" tj. da je pustiš da šeta i nekako sa prsta da se izvije i pogledaš,jer silom je nećeš nikada zadržati odmotanu :)
 
Videcu ovih dana. Malo da se opuste... Sad smo u fazi navikavanja.Mene na njih i njih na mene.:D
 
Back
Top