Mini terarijum za B.albopilosum

Alem2001

Ljubitelj egzotičnih životinja
Evo tera koji sam danas uredio za T koja mi je stigla od Žarke pre oko 1h.

pozadina zalepljena silikonom za posudu
IMGA0116_zps807be6d4.jpg

Gotov terarijum
IMGA0118_zpsed69f2fc.jpg
IMGA0123_zps7687a9ea.jpg

Adekvatna ventilacija
IMGA0128_zps3e73f7e7.jpg

I na kraju moja prelepa tarantulica
IMGA0126_zps6890c2ff.jpg

Sve kritike i pohvale dobrodošle!

Nije loše, samo ja bih stavio malo manje mahovine ;) Kada si lepio to silikonom? Nadam se da si ostavio bar nedelju dana da se izluftira jer u suprotnom nećeš još dugo imati tarantulu :)

Lepio sam danas ali se dobro stvrdnulo i sav miris je nestao.
Planirao sam da sutra otklonim deo mahovine.
Hvala.

Ako je to onaj štapić što se topi onda je ok, da je tečni silikon, morao bi dosta da čekaš dok se ne osuši i izgubi miris.

Jeste tečni ali sam dosta puta proveravao i da li je čvrst i da slučajno nema mirisa.
Sada sam se probudio i video T kako kulira ispod mahovine tako da ću možda ostaviti mahovinu.

Baš sam malopre hteo da je vratim u posudu u kojoj je bila kada je stigla ali se od jutros negde uštekovala i nemogu da je pronadjem pa ću pokušati kasnije.

IMAG0091_zpsb3dxamiz.jpg

Danas sam malo preuredio terarijum tako da je ostala sva mahovina ali je lepo radporedjena.

A sa paukom sam prezadovoljan. Danas je pojeo mrtvu teneberiju koju sam mu ostavio u terarijum. Čak je iskopao jazbinu uz prednji ćošak terarijuma:)

P.S.
Ispalo je da mi je kamera na telefonu bolja od digitalca:D.

Nažalost sam morao da uklonim kore sa bočnih strana jer se nisu zalepile i silikon je užasno smrdeo.
IMAG0121_zps6mmvko2q.jpg

Super mu je:D.Ali smara po pitanju ishrane,pojede jednog fobasa na svakih petnestak dana.

Iz terarijuma su letele sve kore i dodao sam dosta podloge:
IMAG0565_zps2px8nqcx.jpg

IMAG0568_zps9zgzlctg.jpg

Back