I ja sam krajem proslog proleca/pocekom leta pronasao tako malu cancaru... oko 6-7cm... Imala je problema s oklopom, tipa relativno meki i napukla ploca, tj. krljust pa je kod mene bila na 'terapiji'
Davao sam, kol'ko se ja secam neke kapi u vodu, valjda AD3E (za ptice), posipao po z salati i ostalom vocu i povrcu prah na bazi Ca, Mg i Zn, kojim inace forsiram zoofobase...Nesto sam se zezao i drobio sipinu kost, jer je puna Ca i time takodje posipao hranu. Mazao sam joj oklop maslinovim uljem (to sam negde procit'o da pomaze).
I, naravno, imala je adekvatnu rasvetu.
Probao sam da joj dajem susene one kao skampe, kol'ko se se secam nije jela, al' zato sa kupusom, z salatom, maslackom, jagodama i tresnjama nije bilo problema. Kod mene se prilicno popravila, oporavila, cak i uvecala precnik oklopa, pa je posle oporavka vracena na meto gde sam je pronasao, pored jednog sumskog izvora.
Nemam bas idejuu koliko raznovrsnu ishranu mozes da joj pruzis jer sad nije sezona voca/povrca...
One su, po pravilu, biljojedi ali starije i svastojedi/mesojedi.
pokusaj sa manjim zoofobasom, ja sam recimo dosta mladih vrabaca othranio njima i nije bilo problema.
Srecno!