Opet probemi sa kukuruznim smukom

LemyKadir

Ljubitelj egzotičnih životinja
Registrovao se
20 Mar 2010
Poruka
123
Location
Beograd
Ovo vec pochinje da me em nervira em brine...
Vec sam pisao o problemu kad nije hteo da jede one Africhke misheve.
Evo sad odbije i polu odrasle obichne...
Kad sam ih kupio pojeo je odmah jednog vhim sam mu ponudio... Kad je doshlo vreme za drugog, jedva ga je "Capio" posle 10 minuta drazenja...
E od tada odbija sve... Vec sam 2 misha bacio jel nisam uspeo da ga nahranim i evo treci mu stoji u terarijumu josh od sinoc... Hteo bih da dodam da sam malopre, dok sam je drzao video i neke ranice koje nisam primetio poslednji put kada sam je pregledao posle incidenta sa Africhkim mishem... Ranice su zarasle, tj ima krastice i sve su bash male osim jedne koja je preko 2 ili 3 krljushti... Josh samo da kazem da sam ova poslednja 3 misha davao u intervalu od 5 dana izmedju svakog... Pomagajte plz... Ne znam vishe shta da radim... :(
 
Ostavi ga malo duže bez hrane, pa mu onda ponudi. Par nedelja, recimo. Jesi li mu dezinfikovao te ranice kad su bile sveže?
 
Ae probacu i to... Shto se tiche ranica nisam ih tada ni primetio... :S Tako da nisam dezinfikovao... Da uradim neshto povodom toga sada i kako?
 
Ostavi ga duze bez hrane kako ti je Nenad rekao i ako su ranice sasusene nema potrebe da ih dezinfikujes, vec su pocele da zarastaju, ako nisu sasusene ili mokre onda to nije dobro i moras da dezinfikujes.
 
Ranice su sasushene koliko sam primetio... Inache polako je pochela boja da mu bledi i ochi su mu zamagljene... Da li je to znak beshe da ce uskoro da se presvuche?
 
Onda je sve u redu i dok se ne presvuce nemoj vise da mu nudis hranu!
 
Nije da hocu da te zabrinjavam,ali to sto sada pokazuje znake presvlacenja nije razlog da nejede 15 i vise dana u nazad!nije to za njega dug period,ali opet.nebrini,ja sam video da mis napravi ranu smuku na donju usnu pa ovaj odbija da jede 2meseca.
Mene je piton ujeo pa je 2ipo meseca odbijao hranu.desi se da im se odkine zub(kako sam procitao na netu)pa zato malo odbija.al posle nekog vremena opet jede ko lud.
Prekontrolisi samo ipak uslove drzanja.moguce da je samo neki stres
 
Nekim zmijama treba više vremena da se presvuku. Onda može da se desi da dugo odbijaju hranu. Zavisi od jedinke. Može da bude problem i ovo promenljivo vreme napolju. Neke zmije slabije jedu zimi. A može da bude problem i to nuđenje različite hrane.
 
Pa prvi znaci presvlacenja su zamucivanje,ne odbijanje hrane.al kako kazes,zavisno od jedinke,i kad je slucaj da odbijaju hranu najveci deo njih to radi tek po pocetku zamucivanja,neki i posto vrate boju,ali ne bi trebalo pre.tako da je jako mala mogucnost...mada..
 
Zamućivanje kod nekih može da bude sporije i manje primetno. Možda traje već više dana, pa da u tom periodu odbija hranu. Neke zmije nije preporučljivo hraniti pred presvlačenje. Ne valja im davati hranu još pre nego što počnu da blede, jer mogu čak i da uginu od toga. E, sad prava je umetnost utvrdi kad to treba da bude. Tako sam bar čuo da je problematično sa Atherisima.
 
Back
Top