Pojilica za miševe (glodare)

Evo kako je moj kafezni sistem, a razmisljam i za centralni vodovod imate na youtube, pa mozete sve videti tamo! Moj kafezni sistem se sastoji od 6 korita (lavora, ne znam kako se kaze na srpski) i od kad sam ga napravio preporodio sam se, jeftinije je, nema potrebe od mnogo mesta za kafeza i lakse se manipulise. Za gravidne zenke imam posebnu polucu!
35nc6j5.jpg

U jednom koritu drzim do 20 pacova i ako ih je puno onda uzimam velike flase za vodu, na kojima namontiram cuclu! Ovako mogu da se drze i misevi, a te velike flase trajace sigurno nekoliko dana!

Igore svaka cast.
Da li navoj "cucle" na ovim bocicama odgovara flasama ili pricas o drugim cuclama?

Na ovim ne! Ako hoces slikacu sutra pa ci staviti slike! Druge su to cucle, cak i jeftinije i njihov navoj odgovara navoju plasticne flase i flasice za vodu!

Umesto hemiske staviti staklenu pipetu, to nemogu pregristi, ona kosta oko 30 din.

A kakav je to topli lepak koji spominjes? Moze li silikonom?

Umesto hemiske staviti staklenu pipetu, to nemogu pregristi, ona kosta oko 30 din.

A kakav je to topli lepak koji spominjes? Moze li silikonom?

Ne isplati se da se to kupuje, a i staklene grizu, mozda ne odma ali......jedino metalne cevcice dolaze u obzir! I kad sve kupis plus rad, videces da se ne isplati!

Evo slike Chobi, kako sam ti obecao:
Stalaza:
312ft6c.jpg

"Cucla" ciji navoj odgovara navoja flasu za vodu!
242isso.jpg

2eap0mr.jpg

314qiba.jpg

A ovo je jeftina varijanta malu stalazicu koju upotrebljavam za gravidne zenke (moze i dve u jednu fioku), ali naravno, plasticni deo "cucle" ili poilice mora da bude izvan kaveza!
2gw9y6f.jpg

nadam se da je OK da pitam ovde da ne otvaram bezveze novu temu

Dali se zbog ovih pacova koji se gaj kuci skupljaju ovi "divlji"?

A nece ih privlaciti miris samih pacova ili hrcaka?

Vec dugo drzim pacove i nije mi se desilo da se pojavi divlji, a misolovka
je stalno na ON! Nisam video do sada divljeg pacova niti neko ostecenje koje bi eventualno napravio! Imam ovde i dzak sa psecom hranom za njih i hleb i nikad nisam video nikakav trag od divljih pacova! Inace mislim da moji pacovi nisu razlog za pojavljivanje divljih pacova, nego je to hrana, ali ako je sve obezbedjeno i naravno ako nema puno divljih pacova u gradu ili mestu stanovanja, ne bi trebalo da ima problema!

E pa to je meni problem 2 kuce od mene komsija ima svinje(exotic pets:D) i ima kukuruza pun cardak. On baca otrov za glodare i pre neki dan moj staford pojeo pacova(verovatno otrovanog) i nosio sam ga kod vet jedva preziveo.
Sad se ja plasim da ti pacovi ne zaraze moje(buduce) miseve.

Ne znam za pacove, ali meni su divlji misevi usli dok sam drzao moje u kuci, i to na prvi sprat, ne znam kako. Pretpostavljam da su dosli na miris posto do hrane nisu mogli da dodju.

@Igor velevski
A sto odvajas gravidne zenke? Ja ih drzim sve zajedno i nikada mi se nije desilo da pojedu mlade ili nesto slicno? Mada kod mene imaju vise prostora, mozda zbog toga?

odvajanje gravidnih ženki je uvek sigurniji način,nikad ne znaš unapred hoće li mužjak ili druga ženka,ili čak sama majka da ih pojede,stevo nisam ni znao da držiš pacove :D
kad je ženka odvojeno može na miru da se porodi,kad je prisutan mužjak on će nastojati još za vreme porodjaja,ili neposredno posle istog da upari ženku,takvim načinom držanja su ženke izložene konstantnom trudnoćom i istovremenim dojenjem već postojećih mladunaca,takve ženke obično pre vremena omatore i crkavaju,iscrpe se

Poslednji put izmenjeno:
Ok. Kapiram.. Kontao sam da to vise vazi z miseve hrckove i to, a i stvarno dosad nisam imao problema, ali dobro je da znam za ubuduce.. ;)

Pa naravno da drzim pacove.. Imam i viskova ako ti treba :)

hehe,meni ne treba,trebaće jednom drugu za nekih godinu dana,treba još da poraste živuljka :D

Da dodam jos samo nesto o odvajanju gravidnih zenki. Ja sam pokusao i sa odvajanjem i bez, rezultati su bili bolji kada sam odvajao zenke. Kada ih ne odvojim muzijak ih opari bukvalno posle 24h i rezultat toga je iscrpljivanje zenki, manji broj mladunaca u leglu, a nekad bude i polovina mrtvorodjena. Nikada mi se nije desavalo da pojedu mlade, ali se desavalo da dve zenke ukoliko se okote u isto vreme otimaju jedna drugoj mlade, razbacaju ih po celom kavezu. Upravo to mi se desilo pre par dana kada je bilo ono hladno vreme i svi su se posmrzavali, sto se ne bi desilo da su bili na gomili i da je zenka bila nonstop na njima... To je bio zadnji put da sam nesto eksperimentisao i od sada cu uvek da ih odvojim, sto bih i svima preporucio.

Back