Polica sa tarantulama

Dule

Ljubitelj egzotičnih životinja
Registrovao se
20 Apr 2011
Poruka
426
Location
Kacarevo
Heteroscodra maculata
IMAG0445.jpg


Buduci za Brachypelmu smithi


IMAG0448.jpg
Omothymus violaceopes
IMAG0453.jpg
Avicularia versicolor
IMAG0455.jpg
Monocentropus balfouri
IMAG0458.jpg
Acanthoscurria geniculata
IMAG0466.jpg
Psalmopoeus irminia
IMAG0470.jpg
Gramostola pulchra
IMAG0480.jpg
Poecilotheria bara
IMAG0483.jpg
Za sada nenastanjen... :)
image-0-02-05-8159293037f5e1ebbf42a737decedda1d3b31f8a67720ad02ee61e98236696a7-V.jpg
 
Hvala,hvaala! :) Ima par tarantula koje vidjam dva-tri meseca godisnje,pa se trudim da napravim terarijum da izgleda sto bolje,tako da mi pauk skoro pa ni ne treba,pa on ako se pojavi-pojavi se. Nedavno smo ugradili i osvetljenje,pa mi je sada posebno zanimljivo da planiram raspored grana u odnosu na padanje svetlosnih zraka. Pa cu se igrati siluetama i senkama... Ovih dana sam se time zaludeo kao da sem tek poceo da se bavim teraristikom. :th_ROTFLMAO:
 
Baš si se potrudio, super sve izgleda :) Ako su to te LED trake preko kojih si mislio da gajiš biljke sumnjam da će opstati. Možda kad bi dodao još traka.. Svakako javi situaciju pa ako blede ili se jako izdužuju definitivno im treba više svetla. Ja koristim neonke i soba mi svetli toliko da nikad ne koristim lustere :)
 
Pa ja kontam da tarantule nesto ne gotive svetlo,pa nisam hteo da ih mnogo osvetljavam.Trebalo bi da pravim neke pustinjske terarijume,pa cu da probam da bocnem neku cuvarkucu,njih imam na izvoz.
 
Sam ambijent u terarijumu je bolji kad je ovako manje osvetljeno ali za biljke će trebati dosta jača svetlost. Mojima ne smeta svetlo tj imaju uvek izbora gde da se sakriju a često se približavaju što više lampi jer osećaju da je toplije, čak i ultra plašljiva P. metallica.
 
Ja svoje grejem grejacima i nemaju svetlo, a inace nocu kad hocu da ih vidim i ukljucim blic na telefonu, P. metallica i M.balfouri-ji munjevito furnu u stekove, sto znaci da im bas smeta svetlost. Ostale ne, osim mozda H. maculate koju nikad ni je vidim, stalno je u steku, njoj ocigledno najvise smeta svetlo :p
 
Jes vala,ni mojaa P.bara se ne odvaja od plafona! :)Pa,dobro,kad je tako,sta cu...Svetlo sam i onako stavio samo zbog estetike,ali sam se nadao da ce da potpomogne malo rast flore.Dopire nesto malo dnevne svetlosti,drzala se mahovina solidno,ali posto zelim sto realniji izgled,izbacio bih pvc i ubacio prave biljke,al´ aj´ sad...
 
Back
Top