Pomoc oko istrebljenja zmijskog ceslja ili ti scolopendre nije bitno koja vrsta

Status
Tema je zaključana.

GroficaMarija

Novajlija
Registrovao se
11 Jul 2010
Poruka
2
Location
Podgorica
Dragi moji lepo je drzati zivotinje ja licno imam zlatnog retrivera, drzala sam i papagaje i hrcke i ribice ali ovo je po meni vrsta koja se treba isrebiti pod hitno!

ne zelim nikome da stajem na zulj i da izazivam bilo kakvu raspravu ali trazim pomoc da mi ljudi pomognu da istrebim ovu gamad makar oko kuce ne mogu uvece cvece da zalivam koliko ih je, tacno me vise trah da pridjem bilo kojoj saksiji, ujedale su mi muza (koji je vise puta zavrsavao u hitnoj zbog toga) i devere i svi imamo traume od njih, neopisive a svake godine ih je sve vise i vise i sve su vece i vece i vece, u nasoj kuci ima 6-toro dece, mozete li da zamislite kako izgleda njihovo igranje u dvoristu, prvo se pregledava svaki kutak, svaki kamencic, svaki listic pa se oni pustaju da se igraju, imamo veliko dvoriste sa dosta trave, borova, cveca, sve se to svako vece zaliva da bi izgledalo onako kako treba.... a oni vole vlagu

mozete li da zamislite mene i moj strah i paniku kada sam pre neki dan videla cerku koja ima 11 meseci kako je u usta strpala ceslja od 5 cm u usta!!! sva sreca pa je vec bio crko, ne znam od cega niti mi je bitno, znam da sam se tresla satima posle toga (da znam da je nekima mozda i ovo smesno) ali meni uopste nije bilo.

postoji li kakav otrov da se one istrebe a da kojim slucajem nije otrovan za decu (sve su u pitanju deca od 5 pa do godinu dana)

pomagajte!!! ovo vise ne moze da se izdrzi, ulaze u kucu zavlace se svuda!!! nocne more od njih imam!!!

takodje ako nije problem uputite me na neki link gde mogu da pogledam gde zive, kako se razmnozavaju, znam da toga ima vec objasnjeno ali verujte isuvise mi je gadno da pretrazujem stranice...

zaista razumem vas ljubitelje istih ali razumite i vi mene i moje gnusanje prema njima
 
Da ali ti si na Karaburni (koliko vidim) a ja u Podgorici... jedino ako krenes na letovanje pa svratis usput :)
 
Zaista mislim da na forumu ljubitelja ovih predivnih stvorenja nema mesta za ovakvu temu a naročito za ovakav nastup. Ako ti je gadno da pretražuješ stranice, zovi nekoga da ti pomogne kome nije.

Zaključavam temu.
 
Status
Tema je zaključana.
Back
Top