Pretpostavljam da mislis na L. getula. Ona ti je veoma jednostavna za odrzavanje i nije skupa(mislim da moze da se nadje za 30-ak evra beba). Jedino sto mogu da budu malo ujedljive dok su male i dok ih ne pripitomis, ali njihov ujed dok su male je stvarno zanemarljiv, bebe cak ne mogu ni kozu da probiju, tako da to ne treba da te odvraca od nabavke. Definitivno jeste dobra za pocetnike. Jedino sto bih ti preporucio da uzmes neku malo vecu jedinku, da nije bas beba, tj. neku koja redovno jede, da ne bi imao problema sa hranjenjem. Sledeci moj savet bi bio da ne uzimas zivotinje iz Pet centra, posto vidim da si to pitao u prethodnoj temi. Kao prvo, uslovi u kojima drze teraristicke zivotinje su, pa u najmanju ruku upitni. Recimo prosli put kad sam bio video sam da L. parahybanu prodaju kao G. pulchripes, i pitao sam decka kojeg poznajem, koji se bavi teraristikom i koji radi tamo da li on zna za to, a on mi je odgovorio: "Znam, nista me ne pitaj"... Pritom cene su im astronomske. Ako hoces javi se u PP, mogu ja da ti preporucim nase odgajivace gde mozes da nabavis zmiju po 2x nizoj ceni a sigurno kvalitetniju i drzanu u mnogo boljim uslovima. Necu da reklamiram ovde javno nikog ali mogu da ti pustim PP odgajivace sa kojima imam dobra iskustva pa mozes da pitas ko ima getulu, a ako niko slucajno nema malce, sledece nedelje imas Terraplazu u Budimpesti pa ko ide moze da ti donese sta god ti padne napamet..