Pomoc oko terarijuma za leopard gekona

Bakovljeva

Novajlija
Registrovao se
24 Nov 2009
Poruka
5
Location
Stara Pazova
Potrebna mi je pomoc oko sastavljanja terarijuma za l gekona. Nasla sam neku komodu od iverice koja izgleda odprilike ovako http://komadninamestaj.weebly.com/uploads/1/5/9/6/15961354/7195701_orig.png . Osim sto moja nema tu horizontaltnu policu na sredini. Planirala sam da zadnju stranu zatvorim osb plocom a napred da zastaklim. Posto ja nemam bas iskustva sa ovakvim radovima zanima me vase misljenje. Koju debljinu stakla bi bilo pametno da stavim. Takodje me zanima gde bih onda mogla da stavcim foliju grejac? Posto sada imam stakleni terarijum pa sam je instalirala sa strane uz stiropor. :)
 
Registrovala si se pre 7 godina i tek sad prvi post? :) Čudno mi kako nisi zaboravila lozinku :P Možeš tako napraviti što se debljine stakla tiče, ne moraš debelo, dovoljno je 4-6 mm. Grejač možeš staviti na stranu ili ispod podloge ali ne celom dužinom terarijuma.
 
Od kako sam imam gekona sam na forumu, ali iz nekog razloga se nisam ukljucivala u teme :D E sad mene zanima da li tom grejacu nece smetati ukoliko je treset na njemu vlazna ili ukoliko dodje u bilo kakav kontakt sa vodom? Posto on ima dve zice koje vire iz njega i obmotane su izolir trakom? :D Hvala na odgovoru.
 
Hmm pa mislim da svakako nikad nećeš kvasiti ceo terarijum tako da je poželjno da foliju staviš u deo koji nećeš kvasiti - zato sam i rekao da grejač ne staviš celom dužinom (a i zbog toga da bi gušter mogao da bira da li će biti na toplijem ili hladnijem). Mislim da ne bi foliji smetalo ukoliko bi orošavala treset prskalicom ali bi ako bi npr. nasula čašu vode.
 
Uskoro, cekam da mi stigne osb ploca i krecem :D Postavicu neke fotke, pa ces moci da vidis kako sam ga udesila:)
 
Back
Top