Pravi guster za pocetnike

ma osvetljava ceo terarijum ali se slabo vidi od blica, kako mislite to da napravim? :-D

Razvučeš alu foliju u dužini neonke, presečeš je i presaviješ uzdužno na pola. Onda odšrafiš ležište neonke i na njega staviš foliju pa probušiš sa šarafima i tako zajedno sa folijom vratiš neonku tj ležište na mesto. Onda samo podesiš ugao te folije pod kojim da stoji tako da osvetljava ceo terarijum ali da ti ne bije u oči. Znači fora je da neonka osvetljava terarijum ali ne i prostor van njega. Ako je jedan presavijeni list folije previše tanak za podešavanje ugla onda stavi 2-3.

Ljudi pozdrav iz Podgorice. Ja jos nisam imao iskustva sa gusterimi,uopste sa bilo kakvim gmizavcima,ali sam se zainteresovao citajuci i gledajuci po netu. Koliko para mi je potrebno da opremim terarijum za jemanskog kameleona i koliki su troskovi mjesecno oko toga (orjentirno-hrana,vitamini,struja za te silne lampe ) ? to mi je osnovno da se ne zanosim dalje ako su troskovi veliki. Nadam se da cete imati strpljenja samnom jer cu morati sve detaljno da vas ispitam prije nego se odlucim kupiti ga...

Pozdrav,za jamenskog kameleona ti treba:UVB lampa(15e) Spot sijalica(2 evra toliko sam je ja platio)Kolonija buba:Dubie,Fobasi i Latelarilisi i Cvrci,ili ako neces da gajis bube barem 6-7e mesecno za bube.Vitamini i Minerali(6 evra) i dekoracija oko 15-20 e to bi bilo to,plus troskovi izrade terarijuma :)

ok. sad me zanima posto ovdje nisam cuo da ima te zive hrane,ako bih porucio hrane barem za 2-3 mjeseca bili one mogle opstati zive ili bih morao cesce da kupujem hranu ?

Mogle bi da zive ali ali mladi kameleoni su prozdrljivi tako da ako uzmes manju kolicinu cesce ces da moras da kupujes

Kada su gusteri u pitanju, po meni se samo za gekone isplati kupovati hranu, a za ostale treba gajiti. Pogotovo ako u PG nema niko ko prodaje bube/crve, veliko ti je cimanje da ti neko na svakih mesec dana salje. Uzmes odmah recimo 500 lateralisa(to ti je 15-ak evra), drzis ih na 30C i ubacis jednu sargarepu na 2-3 dana i miran si sa hranom...

Ma jede kao mecava, i bas brzo raste. Jedino sto u poslednjih 15-ak dana ima foru da se iske..a kad ga izvadis iz terarijuma! :chainsaw:

Haha tako i moj isto,poslednjih mesec dana nije pojeo ni jednu bubu jeo je samo maslacak i celer,sad je opet poceo da jede bube ali samo fobase nije zaintresovan za dubie:mad:

Koliko cesto se agame presvlace? Nigde nisam nasao neki podatak,moj se presvukao jednom za 4 meseca i to pre nekih mesec dana mozda manje

Back