Igor Velevski
Zagriženi ljubitelj egzotičnih životinja
Niko, ni kada sam ja pitao....
Sto se tice defekacije, urin pa izmet, znam da tako ide, samo sam rekao da je to jedina stvar koju radi drugacije nego ranije-a to je da sada izbaci urin, nekoliko puta s razmakom od po nedelju-dve, pa tek onda izmet.
Igore ako ti nije tesko pojasni mi kako ide to "obradjivanje" jedinke iz prirode, sta im se radi.
Pa to je tretiranje protiv ednoparazita i ektoparazita zivotinje dok se nalaze u karantin! Kad se to obavi cisti se terarijum i sve sto je u njega i dezinfikuje i onda se opet ponavlja isti postupak posle 2-3 nedelje, po 3 puta ako je prvo ciscenje! Pre sledeceg ciscenja pere se i dezinfikuje tararijum koji preporucljivo je da je prazan osim nesto za skrivanje radi stresa i vode! Inace karantin ne sme da traje manje od 40 dana! Kad zivotinja izadje iz karantina smatra se da je obradjena i cista od ekto i endoparazita, a ako je imala neka bolest bakterijska ili virusna, pokazace se to za vreme karantina i tretiranja antiparazitika! Najcesce bolesne zivotinje su slabije i uginuce jos za vreme karantina i zato nisam ja da se love divlje primerke, cisto da ne budem pogresno shvacen! Ako hoces mogu ti i napisati kako se tretiraju i cime, ali mislim da je to nepotrebno, zato sto zivotinje iz ogdoja ne bi trebalo petljati stim osima ako ima indicije za to, to je onda druga prica!