savet u vezi grejanja?

Registrovao se
15 Mar 2009
Poruka
33
Location
Srbija
pozdrav svima! evo ovako- imam terarijum u izradi.. 160cm*6ocm*50cm - (duzina,sirina,visina)... planiram da za grejanje kupim takozvane grejne folije,u vezi postavke na dno ili ispod dna vec znam da ide 30 posto grejnog tela u ovom slucaju folije..zanima me sledece - dali bi imalo vise efekta kada bih foliju stavio i na stranice,bocne i zadnju?? dali je neko to do sada uradio i sta mislite o tome? za cilj imam da obezbedim preporucljivu temperaturu za burmanskog pitona i bou konstriktor u objektu u kojem temperatura zna da padne i ispod 10 stepeni...
 
ne znam od cega ti je ter, ali ispod folije mozesh da stavish plocu stiropora, da "usmerish" toplotu iznad folije, odnosno da ti ne greje to ispod tera.
meni je bio od stakla, pa sam odradio taj fazon, al pretoplo je bilo, pa je staklo puklo...
to ti je moje neko iskustvo sa folija grejacem.
srecno,
pozdrav!
 
Čak ni sa folijom od 100W/m ne bi uspeo dovoljno da ugriješ terarijum. Gubio i toplotu na grijanje ambijentalne temperature.
 
ako je tako niska temperatura u prostoriji,tasko da ces uspeti da zagrejes temperaturu vazduha u terariju na 30.to bi znacilo da podloga ili pozadina moraju da budu mnogo vise zagrejani,ali to je mozda problem za zmije.u svakom slcaju,u teoriji,posto je jedna arborealna a druga terestrijalna bolje ti je da stavis foliju na pozadinu,ali u praksi je ekonomicnije da je stavi na dno pa ce one naci gde im temperatura odgovara.
topao vazduh ide gore tako da ako stavljas na dno trebao bi da pokrijes max polovinu tera,a ako bi stavljao na pozadinu morao bi mozda i ceo.
ja sam za da se stavi dole,i misli da nema sta da brines oko toga.
 
Back
Top