Scindapsus Aureus ili nesto drugo?

Hornet

Ljubitelj egzotičnih životinja
Registrovao se
25 Dec 2007
Poruka
124
Location
Subotica
Dakle da li je Scindapsus Aureus ili je neka druga vrsta? Pomagajte :|

Picture115.jpg


I pitanje da li moze kod tarantula u terarijum ova biljka? (predpostavljam da moze, al da pitam za svaki slucaj)
 
Zaboravio sam pitati jel postoji neki narodni naziv za ovu biljku? Nesto me popreko gledaju u cvecari kad kazem latinski :confused2:
 
Nesto me popreko gledaju u cvecari kad kazem latinski :confused2:
Nemoj to da te brine, to je zato sto kod nas u cvecarama mogu da rade oni koji nisu pravi cvecari, u pet shopovima oni koji nemaju blage veze sa zivotinjama i slicne stvari...;)
 
Teško da postoji "naš" narodni naziv jer biljka nije sa naših prostora, mislim da kad bi tražio po tom narodnom "Devils Ivy" ,tek bi te onda gledali...
 
Pa da probam onda djavolji brsljan? ::D

Ako nista odnecu sliku, valjda ce znati da je prepoznaju...
 
Najbolje je da im odneseš sliku, ili da ne mučiš sebe ,odeš u bolje snabdevenu cvećaru, tipa garden centar i sl. i rešiš problem.
 
Koliko ja znam, to se zove potos. Ta biljka nema nikakve veze sa fikusima, tako da je to pogrešan naziv. Verovatno ima još neki naziv u nekom drugom delu Srbije :)
 
Retko ko će u cvećari znati šta je to potos od engleskog Pothos , i to je naravno engleski naziv, a to za ficus ,istina nema nikakve veze sa ficusima, možda si ti video ficus pumilu ona jeste puzavica.
 
Da, ali u cvecarama kao sto je graden centar, to se zove potos. A tako kazu i moji prirucnici :)
 
Ne kažem da joj nije to jedan od naziva, ali ako recimo pitaš u gardenu da li imaju S.aureus ,ukoliko su upućeni iole znaće koja je biljka ne vezano za njen narodni naziv.
Kod nas ima biljaka koje dele narodne nazive sa drugim pa se ne može tačno znati o kojoj se biljci govori, zato je pametno služiti se latinskim nazivima, tu nema greške.
 
Back
Top