Scolopendra subspinipes de haani (Vietnam) Slike

Haha, Mirko drhtava ruka :P Sada imam 5 komada, neka nova je stigla i ne liči na ostale, ali videćemo kada poraste malo...nadam se da je gigantea.

Ne vredi slika ništa ima tek oko 6cm, ali ima onako bledo zelenkasto telo i žute noge, ne vide se one poprečne šare plavičaste po nogama, pa se nadam da nije "blue ring"...

dsc01534og1.jpg

lepo...
mogla bi jednu sliku celog terarijuma...bas me zanima kako si sredila...

"moja je lepsha...nja nja nja nja njaaaa":) e nije, moja je lepsha! ::D

mislim da se presvukla jer je bila dosta manja...a mozda se i tripujem.. 8)

i njen terarijum u kojem je pre neki dan izrasla i mala pechurkica kod posude za vodu:)

dsc01779vf1.jpg

pa svako veche...i kontam da joj je jako lepo u terarijumu...chujem je kad hoda..shushka po lishcu i kad lovi isto...a chim padne mrak lunjara okolo

pa nije bash plavo ali ima dve boje...pogotovo zadnji deo tela..izmedju svakog segmenta je taj tamniji deo....

bash je extra..moju bile napale neke sitne bele vashkice..neko mi rekao da su to grinje ali mislim da nisu jer su grinje mnogo manje..te bubice se pojavile prvo kod tenebrija pa kod cvrchaka i na kraju su i scolopendru napale...tako da sam je prebacila u plastichnu kantu bez ikakve podloge stavila joj posudu sa vodom i tako je drzala dve nedelje..i tek su tada te vashi nestale...bash sam bila odlepila...sve iz terarijuma sam joj pobacala...:)

lepo bife, ali ja kontam da se bas razlikuju moje od tvojih po boji, ako uspem da je uslikam, poslacu, mada tesko posto sam
ih prebacio u nove terarijume i odma su se zakopale :confused2:
obicno nocu izlaze ;)

hteo sam da napisem da rasteram tisinu ali napisah prasinu nesvesno :lol:

Da video sam ja tu kod kima takva je i tvoja, huanitina i moja su identicne...

A evo i moje mezimice, moja najbolja zivuljka :D - obozavam je
uhvatio sam je danas u toku presvlacenja, pa reko ajd da to podelim sa vama ;)
inace nisam hteo da joj oduzmem kosuljicu jer sam siguran da je suprotnog pola od druge, jer se vidno razlikuju...
posle presvlacenja uvek pojede kosuljicu...
prebacio sam je u nov terarijum i tu je sebi napravila jazbinu...
vidjam je uvece, ali poslednjih dana je nisam vidjao uopste, jer je trebala da se presvuce...
uvek je gladna! i ima prelepe boje...
ne znam koliko je sad velika, ali pretpostavljam da je :shock:
jos sinoc sam primetio da je potamnela i da ce se presvlaciti i evo danas oko 13h je zavrsila presvlacenje...

a evo i malo slika:

f_DSCF4306m_5e1f4c4.jpg

f_DSCF4309m_ac705f1.jpg

f_DSCF4318m_76cfeb4.jpg

f_DSCF4312m_3b83de6.jpg

razlikuju se jako po boji, a i po izgledu se nekako razlikuju - ali ne znam kako da ti objasnim!
ako uspem da uslikam ovu drugu saljem slike!
pokusacu da stavim slike jednu pored druge, pa ces i sam videti kako se razlikuju ;)

Back