terarijum sa biljem

mel3k

Član
Registrovao se
29 Sep 2013
Poruka
41
Location
Tuzla
evo postepeno punim terarij sa biljem , pokušajem prvo biljke da vratim u život jer su temperature posljednjih par noći spalile skoro svo bilje vani :( a kasnije ću naći nekog stanovnika , unutra je već oko 10 vrsta bilja .. neke sam donjeo iz šume neke sam imao od prije tako da polako popunjajem ovih 120 cm znam da izgleda bezveze sad ali tek sam posadio pa bit će bolje kad se razraste .
IMG_0878.jpg
IMG_0877.jpg
IMG_0876.jpg
 
Ma odlično izgleda za sada! Ja bih ono kamenje izvadio jer se odrasla tarantula neće dobro provesti ako sa visine padne na njih. Možda bi mogao neku polukružnu koru od drveta da potkopaš u levi deo terarijuma kako bi tarantula i tu mogla da se sakriva. U taj deo možeš posaditi i neku veću biljku a po površini treseta razbacati i malo suvog lišća.
 
to kamenje mi drži zemlju iza a iznad njega je neka loza koja baš brzo i gusto raste pa sam je stavio tu da pokrije kamen i da pada preko njega dole , mislio sam držati tarantulu neku ali neću je ubaciti dok biljke nebudu izrasle , na ljevu stranu sam stvarno nagurao biljaka ima ih i koje se nevide jer sam liske isjekao , šta su mokrice ?


zaboravio sam napisati da koristim MH sijalici 300 W koja je iznad terarijuma 30 cm odignuta , namjenjena je za bilje tako da mislim da neće biti problema trebalo bi početi za par dana da raste
 
Poslednji put izmenjeno:
279.jpg
 
Mnogo bolje izgleda ovako sa zatamnjenom pozadinom a vidim biljke su se dobro primile. Ja bih ovde ubacio i neku manju paprat. :)
Kad planiraš da uzmeš tarantulu?
Inače, mokrice su mali kopneni račići koje možeš naći skoro ispod svakog kamena ili trulog stabla a hrane se raspadajućom biljnom i životinjskom materijom. Dosta su korisne za ovakav tip terarijuma.
 
paprat je unutra na tri različita mjesta , počela je puštati nove liske prije par dana pa se baš i ne primjeti .. al vidi se ljevo u uglu to je paprat , ubacio sam i mokrice cjepao sam drva haha prije par dana i nadjem ih u trulom panju i ubacim odma xD
 
A vidi stvarno, nisam ni prmetio paprati :) Ona crvena traka na panju pridržava paprat ili šta..? Možeš je ofarbati u crno ili nalepiti treset da se ne primeti.
 
druže kakvom si mašinom snimao ovo ? baš dobar snimak,a terarij priča za sebe prelijep prirodan malo reć :D ,odakle si biljke ubacivao negdje iz divljine ili ? interesuje me radi moguće hemije kako si riješio to ?pozz
 
canon 500 D , biljke sam ubacio iz šume one koje su meni odgovarale a neke sam imao od prije ..
nema hemije
 
ni ne čudi onda kvaliteta snimka :D još jednom svaka čast za trud fantastično :)
 
Eto sta sve covek moze da uradi kada ima novca i prostora,nazalost nemam ni jedno od ta dva inace bih i ja verovatno napravio ovako nesto za svoje mrave :)
 
Back
Top