hey-ho
Fanatik
Veći terarijum sa dve pregrade, napravljen za tri patuljaste tarantule. U obema pregradama postoji razmak od par milimetara kako bi vazduh cirkulisao celim terarijumom a na bočne strane postavljene su aluminijumske mreže.
Idiothele mira je u srednjem delu koji kao podlogu ima žutu zemlju pomešanu sa kokosovim tresetom. Na kraju terarijuma iskopao sam rupu i napunio je crnom zemljom (koja ne stvrdnjava) jer će tamo biti posađena odgovarajuća biljka, čim je nađem u prodaji:
Za sada je preko zemlje nabačena samo suva trava.
Skinuo sam gornji sloj paučine i lagano iščačkao štapićem tarantulu iz svog skrovišta u tegli:
Sa prednje strane terarijuma uz staklo sam prilepio prethodno oblikovano skrovište a potom ga prekrio žutom zemljom
Ženkica se dosta šetala po terarijumu dok konačno nije našla skrovište:
Potom su puštene i ženke O. diamantinensis:
Kod O. diamantinensis supstrat je mešavina tamno žute i crvene zemlja, Ovakva podloga nije trošna kao žuta zemlja koja se nalazi kod I. mira pa za nju pauci mogu lakše da lepe mrežu.
Slike zasebnih terarijuma:
Komplet terarijum:
Idiothele mira je u srednjem delu koji kao podlogu ima žutu zemlju pomešanu sa kokosovim tresetom. Na kraju terarijuma iskopao sam rupu i napunio je crnom zemljom (koja ne stvrdnjava) jer će tamo biti posađena odgovarajuća biljka, čim je nađem u prodaji:

Za sada je preko zemlje nabačena samo suva trava.
Skinuo sam gornji sloj paučine i lagano iščačkao štapićem tarantulu iz svog skrovišta u tegli:

Sa prednje strane terarijuma uz staklo sam prilepio prethodno oblikovano skrovište a potom ga prekrio žutom zemljom

Ženkica se dosta šetala po terarijumu dok konačno nije našla skrovište:

Potom su puštene i ženke O. diamantinensis:

Kod O. diamantinensis supstrat je mešavina tamno žute i crvene zemlja, Ovakva podloga nije trošna kao žuta zemlja koja se nalazi kod I. mira pa za nju pauci mogu lakše da lepe mrežu.
Slike zasebnih terarijuma:

Komplet terarijum:

Poslednji put izmenjeno: