Terra plaza 10.02.2013 detaljan izvestaj

Proka

Fanatik
Registrovao se
27 Jun 2007
Poruka
1.238
Location
Beograd
Evo kako je to bilo iz mog ugla.
Krenuli smo u 01:45 sa Novog Beograda, Johan se pojavio sa svojim kolima i u narednih 20min počeo je da veje nama u tim trenutcima divni(sarkazam naravno) sneg.
Posle voznje od nekih 1h bili smo u Novom Sadu, kontaktiramo Kima koji posle par minuta silazi i prelazimo u njegova kola.
Naravno Kimo ne bi bio Kimo da nema neku dodatnu obavezu, morao je da prošeta drugarovog psa u 3am po snegu, prolazi 10mina i posle toga smo se uputili po Nikolu.
Unutar kola sve odiše na sreću, Terraplaza here we come!
Posle jedno 1h voznje negde u nedodji na putu za granicu i priče o svemu i svačemu, dolazi taj momenat kada nam se po prvi put gasi moćni Kimomobil....
Posle par minuta stručnog posmatranja auta zaključili smo da niko nema tri blage veze sa automobilima i da je najbolje da Kimo proba opet da "kresne", kada gle čuda auto se upalio (srećniji nisam bio poslednje 2 godine)
Ok, opet smo na putu!

Krstarimo sami autoputem dok sneg veje li veje, pored nas ja mislim da nije prošao ni jedan automobili ili zivi stvor, čak je i drveće izgledalo mrtvo
Posle gore spomenutog divnog krstarenja i priče šta je mozda mogao da bude kvar sa kolima, loš benzin, kvar na pupi za benzin, sajla za gas.....auto opet staje!
Naravno pomislio sam opet isto, malo sačekamo Kimo "kresne" i to je to na krećemo dalje... na našu zalost to se nije desilo.
Stali smo na nama misleći daljini od 5-10km od Subotice.. sedimo dok kimo zove sve moguće ljude koje poznaje, naravno to nije urodilo plodom jer je bilo 5am i nedelja...
Posle par minuta i saveta od kimove devojke (ja mislim) zovemo AMSS, koji nam na naš zahtev za šlepovanje odgovara : moze oko 5000 din.
Prsti su polako počeli da se smrzavaju jer naravno u kolima nemamo grejanje, a ni snage da komuniciramo.
Čekali smo da naidje neko da stopiramo i zamolimo da nas odšlepa makar do Subotice, pa ćemo mi nekako dalje.... naravno to se nije desilo jer su jedna kola prolazila u 30min
Malo konsultacije i moje pretrage po internetu našli smo gospodina Djordjeta na netu, sa njim se dogovaramo da dodje po nas i da nas odšlepa do sombora kako bi našli nekoga da opravi auto, on pristaje za simboličnu cifru od 30e.
Naravno kao što smo spomenuli MISLILI smo da smo 5 do 10km od Subotice...
Prodje oko 3 sata od kako smo stali i trenutka kada je divni gopodin Djordje stigao po nas (07:45) i saznajemo da smo mi ustvari 23km od Subotice(prodje mi AMMS kroz misli i njihovih oko 5000din za 5-10km)
Čovek je naravno trebao da kruzi da bih došao do nas i prešao je nekih 50km.
Ulazimo u tom trenutku prelepi i toliko topli kombi da nisam hteo da razmišljam o izlasku iz istoga.
E sada kreće nešto neočekivano, predlog koji nam je dao Djordje je bio više nego gest pravog pravcatog dobrog čoveka i izgledao je ovako :
Djordje :Momci gde vi idete?
Mi : U Budimpeštu na sajam teraristike, znate gušteri i tako to
Djordje : A jel vam bitno da stignete tamo
Mi : Naravno, ali izlgeda ništa od toga.
Djordje : Evo ovako, ja mogu da odšlepam vaš auto do sledće pupme, oko nekih 5km, jer u Subotice niko ne radi nedeljom tako rano, da bi vam taj isti auto popravio.
Posle toga vas vozim do mene i daću vam moj auto, vi sipajte benzin i idite u Budimpeštu, kada se vratite samo se meni javite da ostavite auto i da vas odšlepam auto do Novog sada za 100e.
Ovaj čovek nam je dao svoj auto, a vidi nas prvi put u zivotu!?!?
Svi u kolima se gledamo i jednostavno bledo ne mozemo da verujemo šta se upravo desilo ili ti šta smo čuli.
Naravno prihvatamo i krećemo šlepamo auto i da pokupimo "naš" novi auto, stizemo na pumpu gde vidimo divni zeleni Yaris, Djordje nam daje ključeve i polako krećemo ka Madjarskoj.
U kolima narednih par sati svi u čudu i jednostavno ne mozemo da verujemo kakvu avanturu imamo iza sebe.
Posle par sati stizemo na TP, ulazimo unutra i krećemo ludačkim tempom da razgledamo jer je već bilo 13h, naravno kimo juri jednostavno kao ninja nestaje na svakih par minuta.
Ja sam polako išao i razgledao, bio malo smoren jer nije bilo baš toga šta sam ja hteo da kupim (kako bi rekli više sreće u Ham-u)
Krenuo sam da pucam slike i posle par minuta nestalo mi je baterije u fotoaparatu, nisam se setio da napunim iste pre polaska pa imam svega 10/15slika.
Evo slika i nadam se da vas je priča malo oraspolozila i nasmejala, meni je naravno ovo sada sve mnogo smešno jer kucam od kuće dok pijem toplu kafu i osećam stopala 
Poslednji put izmenjeno:
Bio kod devojke i bili smo ubedjeni da je su pune, jer nismo pucali sa njim mnogo pre polaska :/
Da da, prava pravcata avantura, inače danas mi se javio Kimo, i rekao da kvar na kolima je bila neka glupost sa pumpom za gorivo (neko od nas je bio u pravu) i popravka je koštala celih 1000din.....
 
Pa jer ste bar nesto zanimljivo uzeli? LOL
 
Ja sam uzeo dosta kora za dekoraciju, koja je vise nego odlicna.
 
Poslednji put izmenjeno:
Hehe, sve je prošlo super kako je moglo i krenulo, čovek je postao i ostao heroj za nas četvoricu jer nam je spasao dan :) Inače nije u pitanju Sombor nego Subotica :) Ekstra si to sve sročio, idući put nema brige tu je Djoko :)
 
Evo mali edit, sledeci put idemo kod coveka samo da mu se zahvalimo ;)
 
Poslednji put izmenjeno:
E sledeci pu dan pred polazak skupite se pa kod majstora da vas poduci nekim laksim popravkama :D Inace ako ste se lepo proveli i vratili zivi i zdravi sve je onda ok
Zivot je avantura :D
 
Eh, zanat se ne uči, zanat se krade ;).
To sam i ja rekao, samo da sam stigao ziv i zdrav.
 
Zanimljivo putesestvije...
Daj ti taj telefon od Majstora :D
 
Čekaj, niste se valjda odvažili da krenete Momčilovim cokulićem za Budimpeštu? Ako jeste, svaka čast na hrabrosti ::D
 
Hrabrost ili ludost, mala je granica!
Neka, sada makar znam, sledeći put se sa kimom nalazim u pešti i idem vozem! ;)
 
Back
Top