Da, ali sam to samo procitao mali milion puta na stranim forumima a kod nas ne znam sta je to?Znaci svi kazete da idem sa kombinacijom treseta i humusa ili samo treseta, to mi treba i za biljke i za podlogu za vivarijum za zabice?
perlit je sličan vermikulitu, ali za inkubaciju jaja je bolji vermikulit iz razloga što perlit u nedostatku vlage iz jaja izvuće svu vlagu i jaja se posuše, što se kod vermikulita ne dešava.
Kimo dobro kaže odi na google pa pogledaj slike kako izgleda, a onda se prebaci na tekstualni dio.
Pitam jer hoću da prebacim onu smithi u malo veću posudu (prečnik posude je veće za 1cm od one koju si mi dao).
Posuda je isto plastična samo što je plastika malo deblja, i lakše se otvara.
nemoj dapeces treset ....nista joj nece biti i ako se pojavi neka buba. glupo je dezinfikovati stvar koja je cista (trenutno) i pretpostavkaj je da iz nje ne treba daizadju biljne i ko zna jos kakve vasi ii bube.
stavi pa ako ti se pojavi nesot onda dezinfikuj....
sto bi T smetalo bilo stau zemlji osim ako nije parazit.. i u normalnom broju
Tačno tako, uopšte je ne potrebno tarantulama to raditi, čak i one grinje što se jave, uopšte nisu opasne, jedino što nama smetaju što skakuću, a tarantuli ništa. Eventualno ako uzmeš zemlju iz prirode da je sterilišeš, mada ni to ne treba ako ne vidiš neku bubu veću...
Kod tarantule koristim treset pomesan sa humusom i nemam problema cak i kod Iguane mi je ista podloga.Na vreci pise SRETNA ZEMLJA i nacrtani su patuljci inace ga kupujem u poljoprivrednim apotekama.Zadrzavanje vlage mu je 52% ph 6 bez stetnih materija.