Treset

Da, ali sam to samo procitao mali milion puta na stranim forumima a kod nas ne znam sta je to?Znaci svi kazete da idem sa kombinacijom treseta i humusa ili samo treseta, to mi treba i za biljke i za podlogu za vivarijum za zabice?

Gde kod nas ima da se nabavi perlit, jel neko zna?Jel se to moze nabaviti u farbarama?Kako da znam koji valja?

Ukucaj u google perlit i videces :) nesto sto se koristi u gradjevinarstvu koliko se meni cini...

perlit je sličan vermikulitu, ali za inkubaciju jaja je bolji vermikulit iz razloga što perlit u nedostatku vlage iz jaja izvuće svu vlagu i jaja se posuše, što se kod vermikulita ne dešava.
Kimo dobro kaže odi na google pa pogledaj slike kako izgleda, a onda se prebaci na tekstualni dio.

Moze li tačna informacija kako da ispečem humus koji kupim u cvećari tj. temperatura i vreme?

Dovoljno je 10 minuta u rerni na 200 stepeni, bar sam ja tako pekao pessak, mada više ja ne pečem podlogu, jer koristim već namenjenu za terarijum.

Pitam jer hoću da prebacim onu smithi u malo veću posudu (prečnik posude je veće za 1cm od one koju si mi dao).
Posuda je isto plastična samo što je plastika malo deblja, i lakše se otvara.

Šta ti misliš, da li da je prebacim?

nemoj dapeces treset ....nista joj nece biti i ako se pojavi neka buba. glupo je dezinfikovati stvar koja je cista (trenutno) i pretpostavkaj je da iz nje ne treba daizadju biljne i ko zna jos kakve vasi ii bube.
stavi pa ako ti se pojavi nesot onda dezinfikuj....
sto bi T smetalo bilo stau zemlji osim ako nije parazit.. i u normalnom broju

Tačno tako, uopšte je ne potrebno tarantulama to raditi, čak i one grinje što se jave, uopšte nisu opasne, jedino što nama smetaju što skakuću, a tarantuli ništa. Eventualno ako uzmeš zemlju iz prirode da je sterilišeš, mada ni to ne treba ako ne vidiš neku bubu veću...

da nemoj da peces.
ne bi smelo da zemlja ima insekticida a da li ce biti bogata fluorom fosforom itd to ti nije bas bitno

Kod tarantule koristim treset pomesan sa humusom i nemam problema cak i kod Iguane mi je ista podloga.Na vreci pise SRETNA ZEMLJA i nacrtani su patuljci inace ga kupujem u poljoprivrednim apotekama.Zadrzavanje vlage mu je 52% ph 6 bez stetnih materija.

Jel postoji neki poseban razlog zbog kog mešaš treset i humus? Pitam jer još nisam čuo da toneko radi. Uvek je samo treset bio dovoljan

Back