Uputstvo za upload-ovanje snimka

Status
Tema je zaključana.

marko

Fanatik
Registrovao se
4 Feb 2007
Poruka
1.844
Location
Novi Sad
Evo teme za one ljude koji nemaju predstavu kako bi njihov snimak mogao da se vidi na forumu.

Snimak se naravno mora upload-ovati sa računara na neki od raspoloživih sajtova. Moja preporuka je da to bude www.youtube.com jer je verovatnoća da će snimak nestati sa dotičnog sajta jaaako mala. Snimak se takođe možete upload-ovati na www.photobucket.com ali je YouTube opet u prednosti jer je na forumu implementirano "ugrađivanje" snimka sa dotičnog tj. njegova reprodukcija u "prozorčiću". Da bi mogli da postavite snimak na youtube potrebno je da imate nalog na istom, znači morate da se registujete ali prces registracije ne traje dugo.

Pa da počnemo, sam poroces upload-a neće predstavljati problem, demonstriraću slikama. Dugme Upload se na sajtu veoma lako uočava:

yt_1.jpg


Klikom na dugme Browse odaberete snimak sa vašeg računara:
yt_2.jpg

Mislim da je nakon upload-a snimka potrebno da sačekate jedan kratak vremenski period kako bi snimak postao raspoloživ za dalju reprodukciju.


yt_3.jpg

Nakon upload-a snimka potrebno je da adresu snimka (pogledaj sliku iznad) unesete između tagova [YOUTUBE][/YOUTUBE] i to je sve. Znači od cele adrese vama treba deo označen crvenom bojom :
http://www.youtube.com/watch?v=7M2AoOlXFnQ
tj. samo deo posle znaka =

Dakle u vašoj poruci bi to trebalo da izgleda ovako:
[YOUTUBE]7M2AoOlXFnQ[/YOUTUBE]


Za snimke koji su postavljeni na neki drugi sajt, recimo photobucket, ne možete koristiti tagove [YOUTUBE][/YOUTUBE], ali to ne predstavlja problem jer će snimak svakako moći da se pogleda, samo neće biti u "prozorčiću" direktno na forumu.


Ako ste ceo postupak dobro uradili, snimak u "prozorčiću" bi trebao da izgleda ovako:
 
Poslednji put izmenjeno:
Status
Tema je zaključana.
Back
Top