Uzimanje zmije u ruku

Odg: uzimanje zmije u ruku

Ok. Ovo za ostecenje zuba se odnosi na to kada zmija uhvati i ne pusti. Inace taj ujed kada odmah pusti je samo upozoravajuci. Zmije nekada i ne ujedu kada tako upozoravaju vec se samo bace ka ruci sa zatvorenim ustima.
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

I to je radila, na početku, samo napad bez ujeda, sad se obezobrazila :)
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

Evo ovo je jedina "nezgodna" zmija koju ja imam, Pantherophis obsoletus albino. Interesantno je to da su sve ostale jedinke ove vrste koje je Nenad nabavio bile mirne kao bubice, a samo ova je malo nestasna, a sve su bile iz istog legla.

dsc0224ns8.jpg
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

A ovako izgleda prilazak sa zatvorenom pesnicom o kome sam pisao.
dsc0228gu5.jpg
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

Super fotke! Mala je besna na gazdu. Mislim da joj treba vremena da se prilagodi. Budi uporan.
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

He, he... Cini mi se da je malo zahtevnija jer je uzimam u ruke na svaka 2 - 3 dana od kada sm je uzeo od tebe i ima napretka ali malo. Mislim i ja da cu je dovesti u red vremenom.
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

Ja danas uzeo smuka u ruku i on se od straha uneredio:D Smesno mi je...Ne uzimam ga cesto ali pocinjem da praktikujem odmah.Recite mi da li je bolje da ga uzimam kad spava tj odmara ili sta vec ili kad je aktivna (nocu)???Ne bezi kad joj prilazim rukom ali kad je pipnem bezi po terarijumu k'o luda.
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

To je uobičajeno, u ruci se često smire zmije, ali dok ih ne uhvatiš, divljaju ;) Ja ne volim da ih uzimam dok spavaju, najčešće ih vadim iz terarijuma kad su aktivne. Glupo mi je da ih budim.
Inače, mnoge zmije izbacuju izmet kad ih uzmeš u ruke. Neke to rade kao odbrambeni mehanizam. Međutim u zarobljeništvu se brzo smire.
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

kupio sam si kraljevskog pitona i u subotu idem po njega...zanima me da li je ja smijem uzeti u ruke odmah poslje puta kad dođem doma ili da je stavim prvo malou ter.da se smiri...i kad je budem išao uzeti malo u ruke kako da to učinim?
 
Odg: uzimanje zmije u ruku

Mislim da je bolje da je ostavis jedan dan da se koliko toliko navikne na terarijum...
 
strpi se dan dva dok se navikne. evo kako izgleda moj smuk kad sam pokusao da ga uhvatim odmah kad je stigao :)
2hhhheo.jpg

5x5375.jpg
 
JEdna Pedjina kalifornijska je kod mene vec nedelju-dve i skroz je OK. malo bezi kad otvorim ter, ali jos nikog nije ugrizala, cak ni ne krene da se preteci uvija. milina...
 
Sve zmije dok su male su plasljive,jer su u prirodi meta raznih predatora..Posle nekog vremena se brzo smire( ima i onih koje se nesmire)..I kad naprave ovaj ''S'' polozaj kao da ce da ujedu izvadite ih, tako ce shvatiti da vas nemogu zastrasiti i odustace od toga;)
Toncek:
Iako si vec uzeo zmiju pusti je par dana da se privikne jer su loptasti jako stidljive i plasljive zmije..u par knjiga od vrsnih poznavalaca sam procitao da je najveca greska sto se loptasti pitoni kao ljubimci cesto vade iz terarijuma i ''hendlaju''..Kad se frekfentno vade iz terarijuma podlozni su velikom stresu i odbijaju hranu..u knjizi sam procitao da je neka optimalna ucestalost vadjenja 3 puta nedeljno po 10 minuta;)
 
A kako sa boama?
#### ga ja bih je vadio i ne bih je ni vracao u terarijum da ne moram! :)
 
Boe i burmanci su tesko pokvarljive zmije,ako se sa njima radi dok su mladi imaces pitomu zmiju,cast izuzetcima kada ti uleti jedinka koja ostaje agresivna cak i ako radis sa njom,mada je to retkost sa podvrstom boa koje je kod nas nude;)
 
Moj drug je baš takvu kupio. Uzeo je jako mladu bou, koja je na prvi pogled delovala skroz normalno. Posle nekog vremena počela je da ispoljava svoju pravu prirodu. Sad hoće da je se reši. Ona ima manje od godinu dana, i nije puno dugačka, ali ujeda svaki put kad pokušava da je izvadi. Stalno zauzima preteći stav. Kad poraste, mislim da će baš imati problema sa njom, ako je zadrži. Dobra stvar je što se to ne dešava tako često sa boama.
 
Ja sam svoju uzeo kad je imala godinu dana,i bila je agresivna jedno dva meseca..Posle mnogo rada sa njom postala je maza...tj razmazio sam je;)
 
Nadam se da ce i meni upasti neka maza..Nemam zelju da se borim sa njom..
 
Svaka mlada zmija ce se u pocetku plasiti,jer se nije jos navikla na tebe,a i u prirodi je meta mnogim predatorima..Tako da ces morati bar malo da se boris da bi se navikla na tebe..;)
 
moja rainbow boa (70+cm) je bila prilicno agresivna u pocetku i nije mi dozvoljavala ni da joj pridjem. cim joj se priblizim zauzimala je preteci stav i svaki put mi je za malo gricnula ruku :). ali sam bio uporan i vadio sam je iz terarijuma stapom i onda sam je spustao na ruku. tako se navikla na uzimanje. sad mogu da je vadim bez problema kad god hocu, osim kad spava :) nezgodna je kad se budi na gazdu :D
 
Back
Top