Uzimanje zmije u ruku

Nedaj se i budi uporan, ako je nisi cesto vadio necudi me sto se boji,mada potpuno mirni burmanci znaju da siste dok su u terarijumu;)
 
Obe moje zmije (dugina boa i kukuruzni smuk) su bas mirne prilikom uzimanja, s tim sto je smuk strasno brz i non stop se krece a boa se umota oko ruke i razgleda okolinu :D cak mi je i zaspala tako par puta.
 
Da ki neko moze da mi kaze kada mogu i koliko cesto da vadm svoju mlecnu zmiju iz terarijuma?..:)
 
U principu svaki dan možeš na kratko. Pustiš je samo dva dana posle jela, i pred presvlačenje.
 
Posto je tvoj smuk postao agresivan, a rekao si da u startu nije bio, verovatno da postoji razlog zbog koga je promenio raspoloznje. Proveri temperaturu u terarijumu, cesto agresivnost moze da bude isprovocirana jako visokom temperaturom. Ne bi trebalo da mu prilazis odozgo i naglo, tada te kapira kao predatora i brani se. Najbolje je polako, da spustis ruku na dno terarijuma i da sacekas, u startu ce te verovatno ugristi ili ignorisati, ali ce se vremenom navici.Uzimaj ga za sredinu tela, nikako blizu glave ili za rep,to zna da ih razljuti. Bitno je da budes uporan,svaki dan pokusavaj da ga uzmes, vec posle desetak dana ce se nevici, sigurno. Pozdrav,javi sta je bilo i kako se razvija situacija. :)
 
Moja mlečna treba da se presvuče (oči su joj pobelele), jesam li mnogo pogrešio što sam je uzimao u ruke zadnjih dana ? Skoro sam je kupio, pa nisam ni znao da ne treba da se uznemirava kad se presvlači. Jbg...
 
neće joj biti ništa samo je sad ostavi da se presvuče na miru
 
Ma zmije se ne diraju pred presvlačenje jer tada slabije vide i nervoznije su nego inače, pa se lako može desiti da ujedu. Nije da ne smeš da je čačkaš tada, već ne bi trebalo. Ako jesi ništa strašno, presvući će se najnormalnije. Kada joj se izbistre oči znači da će se presvući za koji dan. Tada ne bi bilo loše da joj malčice pojačaš vlažnost. Orošavanje jednom dnevno bi bilo idealno. Možda joj ne treba, ali joj sigurno neće smetati
 
imam bou constiktor imerator, imala je obrok pre 5 dana, i sinoc sam je uzeo u ruke, i prilikom drzanja me je ujela!naravno da sam nastavio da je drzim ali nije prestajala da bude u borbenom polozaju. vratio sam je u terarijum, i nakon sat vremena sam primetio da je povratila ono sto je pojela. e sad me zanima da li bi bilo dobro da je uzimam u ruke ili da je pustim koji dan da iskulira?!
 
Kakva ti je temperatura u terarijumu??
Ako ti je niska temperatura jos nije uspela da svari obrok, a to sto te je ujela znaci da nije htela da se uznemirava ;) Ja bi je izvadio odmah, a to sto je povratila bi pocistio da sam na tvom mestu :D Nahrani je ponovo sutra ;)
 
To sto posle 5 dana obrok nije svaren (nije kasasta masa), daje signal da: ili je bio prevelik plen ili velicina je bila ok, ali je temperatura bila jako niska da bi ga normalo svarila! To sto je povratila, to je spas za nju, jer obrok je vec poceo da truli i sigurno strasno smrdi. To je priroda tako uradila da ne bi doslo do problema kod same zmije i nista ne znaci sto si je uzeo posle 5 dana u rukama, povratila bi obrok i ako ne bi bila hendlana, jer normalno je da posle 5 dana od obroka uzmes zmiju u ruke. Za 2-3 dana daj joj obrok velik kao za nju, cak mozes sad i malo manji i naravno proveri temperaturu na hot spotu!
 
hvala na savetim jer sam se zabrinuo. a sto se tice temperature ila je niza jer mi je crkao grejac a to nisam primetio. to vece sam popravio grejac. sada je temperatura oko 33 stepena!!!! samo me zanima jos da li smem da je uzmem sad pre obroka ili ne bi trebalo?
 
Sto se tice navikavanja mladih zmija na ruke, moze li se koristiti neka debela rukavica koja bi sprecila te ujede? Nije me frka ujeda ali zasto trpiti ako se ne mora... :)
 
mislis dok je vadis?naravno da mozes koristiti rukavicu,ali nemoj da ti I tada bude sve jedno hoce li ujesti I ne.ima na youtube-u jedan klip gde je burmanac zakacio zube,lik instiktivno trgao I povadio mu gomilu zuba.mislim da je I piton kasnije uginuo od gladi.

samo opusteno- ako si krenuo da je vadis,vadi je.ako je bas kritican taj prvi kontakt,bolje joj prebaci neku krpu preko glave I onda je lepo,polako uzmes.pa dok se ne navikne,I ti dok ne skontas kako da je uzimas.

nabavio si neko zmijce?
 
Na zalost nisam jos, ne mogu da je drzim u studentskom domu, mislim da bi me odmah najurili. Planiram uzeti tako da edukacije u vezi toga nikad dosta. Nego, zar se ona nece jos vise unervoziti zbog te krpe na glavi?
I malo off topic, sta bi za ono pivo? :D
 
Back
Top