Е, овако, здраво свима, зовем се Душан и ја сам алкох... овај, хтео бих да набавим лоптастог питона
Нисам отварао нову тему да не гушим форум почетничким распитивањима, али ако треба, отворићу.
Већ неко време се информишем о различитим змијама и сконтао сам да је ова пун погодак (евентуално кукурузни смук, али то само ако је лоптастог тешко набавити или је вишеструко скупљи него што сам претпостављао или из неког другог непредвидивог разлога).
Ишчитавам овај форум већ неко време, гуглам информације, гледам јутјуб итд. тако да вас нећу много давити са питањима типа кад једе, колико једе, каква температура итд. (мада, могуће да ћу кренути да смарам са тим кад га будем узео
).
Оно што ме превасходно занима су конкретне информације у вези набављања змије, као и пропратних ствари. Дакле, где се може повољно пазарити одговарајући тераријум, сама змија, мишеви и остале ствари које су ''нестандардне за регуларно домаћинство'' типа грејачи и те ствари.
Истина је да нисам баш базао градом (Београдом) и завиривао у сваки пет шоп у потрази за повољним тераријумима, али реко, ко пита преко нета, не скита.
Планирам да се упустим у то за неких месец дана, а сад бих се само распитао, да видим оквирно колики почетни капитал ми треба да кренем да држим змију ''од нуле''.
Видео сам на форуму да члан Пеђа има питоне из узгоја, тако да ћу му послати приватну поруку око тога, а око осталих ствари (цена и где се шта може набавити, као и неко ''overall'' мишљење о целокупној суми и изводљивости целог ''подухвата''), нека одговори ко је расположен.
Већ сам рекао да сам из Београда, али по саму змију бих отишао и у неко друго место у Србији, није проблем. Мишеви и потрошне ствари, то би већ било фино кад би могло да се набавља у Београду и то бих волео кад бих могао да их купим већ смрзнуте.
У сваком случају, то би било то за сада, хвала унапред на одговорима, извињавам се ако сам офтопичио или ако је требало да отворим нову тему, али некако ми је овде деловало адекватно, а и реко да не затрпавам форум новом темом о змији о којој је малтене пола тема