Zmije Srbije

Odg: Re: Zmije Srbije

Hvala na brzom odgovoru. Zanima me jos, da li bih mogao nekako da ga uhvatim, a da ga ne povredim? Imamo vikendicu tamo, pa sam ga jednom zatekao na ulaznim vratima, a i sestra je jednom prilikom naletela tamo na zmiju, pa od tada izbegava izlete na Fruskoj gori. :D

paa.. rukom ga uhvati njezno za tijelo i to je to, ne postoji neka posebna taktika, ne mozes da ga povrijedis.. Nemoj samo da prilazis glavi, mislim da nijedna zmija to ne voli..

Pa izgleda da jeste samo veci primerak, drzao sam je u rukama i nije bila agresivna cak nije potezala da ujeda a na betonu je bila mirna cak je prolazilo nas 5-6 pored te ograde i skoro da nije pokusavala da bezi..

Snimio sam mladu zmiju dužine oko 15cm na Vršačkom bregu, ne mogu da je prepoznam. Ima li neko odgovor?Zmijica.jpg

Po izgledu glave, rekao bi da je poskok, e sad koja tacno vrsta, to nebi znao reci, a i cini mi se da zmija nije dugacka 3m nego 2-2.5m

Pa ja samo kazem da meni to na slici u novinama lici na poskoka, a nije moguce odrediti preko te slike koliko je velika zmija svakako :)

Moguce je odrediti da nije poskok ni u paralelnom univerzumu. Nisam nikakav strucnjak za zmije ali na slici je verovatno prugasti smuk a lik koji ga drzi na stapu je bez sumnje Homo. sp. idiot.

Back