Danas sam po drugi put dao jednog specijalnog insekta mom smithiu i pojeo ga je slast. Naime radi se velikoj kamenjarki ili ti perla bipunctata. Ako vas zanima evo kom insektu se radi. To je insekt cija larva provodi vreme pod vodom i onda kada dodje vreme za pronemu izlazi na obalu, transfomise se u adult formu, spari se i poloze jaja na povrsini vode i tako ide ciklus. Ovaj insekt je od velikog znacaja za moj drugi hobi a to je musicarnje ili ribolov na vestacku musicu, ribe ga jednostavno obozavaju.
E sad evo i price kako sam dosao da njega. Sa mojim dobrim prijateljem sa isao na izvor Kutinsjke reke, samo vrelo, da bi smo skupljali gammaruse da hranimo akvarijumske ribe. I lovismo ih super...medju njima sam pokupio i par nimfi kamenjarki, kada sam dosao kuci oni su bili itekao zivahni, iako su bili na suvom. Opa rekoh ajde da ga ubacim, ne iz fazona da li je jaca tarnatula ili guster i ostale nebuloze, vec da ga poklopa. I pojeo ga je! Danas sam opet isao u tu akciju i mada sam ocekivao da smithi nece da jede, jutros je pocepao tenebriju, resio sam da mu opet dam larvu. I gle cuda pojede je opet u slast.
OK ja kapiram da davanje ovakvih zalogaja ne cini nista specijalno, mozda ne cini nista, ali ja zasita zelim da omogucim T raznovrsnu ishranu.
Nastavak o alternativnim izvorima hrane sledi po potrebi!
I par slika insekta u adult i larva (nimfa) formi