Nekoliko pitanja u vezi Tarantula

Alekre

Ljubitelj egzotičnih životinja
Hteo bih da nabavim Tarantulu. Obozavam pauke, kao klinja sam cuvao ''sobne pauke'' i ''krstase'' po teglama i tako to. E sada, imam par pitanja, bolje da pitam jer nemam pojma.

Koja vrsta tarantula je jeftina i pogodna za cuvanje od ''malih nogu''? Lasiodora, mozda?
Terarijum, imam u planu sledece dimenzije 100x50x50, staklo 6mm, tint je plavicast. To bi kupio za 3500 dinara, bio proverio, ta je cena. To je stvarno ogromno za malu tarantulu, sta mi savetujete?
Zamolio bih Vas za pomoc, jer sam duduk sto je tarantula tice.

Dobrodošao.

Skoro sve male tarantule (uz par izuzetaka) su jeftine. Skupi su uglavnom veći primerci. Od pogodnih za početnika (već smo apsolvirali na forumu da je ovo glup termin, sve zavisi samo od toga koliko želiš da se potrudiš) su Grammostole, Brachypelme i tako te 'žilave' vrste ali ni jedna tarantula nije teška za čuvanje. Pročitaj ostale postove na forumu da malo stekneš sliku o tome šta se čuva. Dosta je ovde pisano. Kada malo proučiš tematiku, pomoćićemo ti sa nekim konkretnim pitanjima. A evo i prvog :D - u tom terarijumu drži zmiju ili nekog guštera, za tarantulu nije. Ni jedna tarantula pa čak ni blondi nema šta da traži u tolikom terarijumu. Preveliki je.

Ako već uzimaš malu, nećeš imati problem sa smeštajem jer će ona živeti u kutijici u kojoj je dobiješ još dosta dugo. Proćiće dosta vremena dok joj ne zatreba terarijum.

Mislim da je ok 6 mm debljine sa plavicastim tintom. Hvala Zare, takav terarijum ce skoro biti za dz.
A vrsta? Meni se Lasiodora svidja jer je crna, bas izgleda ''zajebano''. Koliko otprilike da izdvojim sa malu? Cuo sam oko 5 eura... Koje su jeftinije? Uopste, kakva je ponuda kod nas?

Pa ja bih ti savetovao da uzmes neku vrstu za pocetnike kao sto je g.rosea ili b.smithi mozes i ti to malo da proucis pa da odlucis. Inace ako kupujes tarantulu malu onda ti ne treba terarijum toliki jer onda treba da poraste mozes za to vreme da je drzis po mali plasticinim kutijicama. A cene tarantula variraju od vrste i velicine, to mozes da pitas par clanova za cene sa ovog foruma.

Uh, kako ste brzi :) Svaka cast.
U Smederevu ne moze da se kupi tarantula, gledaju me kao kretena kada pitam. Dobio sam samo jedan kontakt. Ako ne, moracu da se dogovorim ovde za kupovinu. Idem malo da pogledam slike, a sutra vam javljam gde i kako bih kupio.

6mm debljine je za akvarijum. Terarijumi se prave od 4mm. Ne trebaju da trpe pritisak.

A ako si hteo da uzmeš parahybanu - to i nije loš izbor. Brzo raste i aktivna je. Pogledaj u delu 'Ponuda' oko ponude tarantula. Može kod nas sve da se nabavi.

@alekre samo se "promuvaj" po sajtu i naci ces sve potrebne informacije
a sto se tarantule tice to je najbolje da sam odlucis...ali pre nego sto kupi neku vrstu saznaj
"malo" vise o njoj

ako te nesto zanima samo pitaj

Da, iscitaj prvo malo, mozda ne malo nego cak i puno, a u terarijum koji si pomenuo mozes da drzis krokodila ;)
Ako kupujes malu tarantulu, terarijum ti u prvih par godina nista nece trebati...pazi...rastu JAKO SPORO! To je uglavnom razlog zasto su male mnooogo jeftinije od odraslih primeraka...
Takodje, razmisli da li ti se cuva toliko dugo jedna zivotinja, pazi, mogu da zive vise desetina godina!
Pozzz
F.

Dorodošao!

@Srks - zašto roseu? Pa dok ona poraste Alekre će da posedi :)
Stvarno parachybana nije loš izbor, brzo raste i jeftina je (makar je bila jeftina valda je još uvek).

Pa zato sto je mirna. Ako mu se svidja crna tarntula moze da uzme g.pulchru jer je ona isto mirna i crna je. A moze da uzme a.geniculatu jer me je ona odusevila brzo raste jako aktivna, super display spider. Inace L.parahybana me je razocarala nesto je mozda bolesna jede slabo i samo se jednom presvukla od kada sam je nabacio tako da to je samo moje iskustvo...

Jel to ona sto si uzeo od mene?Moje su se presvukle 2-3 puta od tada.
jesi li je ubacio u vecu kutijicu od one,i ako hoces donecu ti drugu koja jede i raste a ja cu uzeti tu?

Da to je ta, prebacio sam je u vecu kutiju naravno. Ma ne treba dobro je sta da joj radim to je do nje. Sada da se cimas i da se zezamo oko toga bas nije vazno. ;)

Ja bi taj tvoj terarij podjelio na tri djela po duzini(33cm za svaki) i po visini jednom i kupio bih si 6 komada... :D

kupi si spiderling tarantule(mlade) i onda dok ti one narastu proci ce godina, mozda i dvije, a do tada ces skupit para da odjelis terarij...
ovako bez odjeljenja bolje bi ti isla bradata agama ili kukuruzna zmija...

Back