zelim da kupim tarantulu ali koju???

rassa

Fanatik
posto sam uvideo kako je lepo imati tarantule od vas sviju citajuci vase postove
ali imam nekoliko problema
1.problem- kojg da kupim evo mog izbora 1. Gramostola aureostriata
2. Brachypelma smithi
2.problem- da li da kupim malog (oko 2cm) ili oko 5 cm ili veceg (oko 10cm)
3.problem- za dve vrste (oko kojuh ne mogu da se odlucim) koliki im treba terarijum kada odrastu tj kolikih dimenzija da li -duzina 40
- sirina 30
- visina -stvarno neznam
prodavce sam nasao tako da to nije problem

mozete li mi resiti ove probleme jer ste vi ipak iskusniji od mene i znate MNOGO vise

Kupi odmah oba :lol: ionako ćeš imati barem ta dva čim se razmišljaš. Posle dođe neki arborealni pauk, ali koji kad su svi lepi?! :shy: Pa nekog kopača...

Ja bih preporucio vecu 14+cm, jes da su skuplje, ali mislim da je najbolje za prvu, posle ako uzimas manje lakse ti je da cekas da odrastu kad vec imas jednu odraslju... I i velika tarantula je ipak nesto :D

sto manja to bolje taman da se uverziras na malim a kada dodje na 5-6cm ti si vec terarista pripravnik a ne pocetnik ::D

Da veca je izdrzljivija, mada ako ih lepo pazis nema problema... Ali s druge strane kada imas malog pauka pa gledas kako raste nekako se vise vezes za njega... Ali i dalje stojim za odraslog pauka :D

Vecinu svojih T sam uzimao male i sve je proslo ok tako da to nije strasno...
Imam obe vrste i svaka je lepa na svoj nacin
Gramostola aureostriata raste mnogo brze(jede ko luda), tako da ce stici smithi-a kad tad :)
P.S.
Prvo sam uzeo Brachypelma smithi (6.maj 2007) dok sam Gramostola aureostriata-u uzeo 9 sep.2007.
B.smithi je bila oko 2cm kao i Gramostola aureostriata kada su uzete .Sada jos jedno presvlacenje i G.a ce biti veca od B.smithia

Ja bi ti preporucio da uzmes manju. A mozes i vecu. kako god, mada kad pocnes da ih uzimas i uzmes aborealnu tarantulu kao sto je a.versicolor obavezno uzmi malu da bi video lepotu boja. ::D

da li bi duzina 40 i sirina 30 bilo mnogo veliko za odraslu Brachypelma smithi ili Gramostola aureostriata

generalno(po meni barem) ne . A sto se tice visine od 30 mislim da je i to ok. Lakse ces staviti neku biljku koja ce tim imati vise mesta za rast+ jedno 4-5cm podloge ...

ne ....ali bolje ti je da uzems 30x30 jer ces uzeti jos T pa ce onda moci da idu u stalazu ....
pocetnicka "greska " je da prva T dobije palatu a ostale se smeste u jednosobnom stau ....
zato je bolej da odma napravis jednosoban

30 je previse bre ljudi...25 i ne ise.....
T hoce da se bese o poklopaci mogu da se povrede kad se odkace...

Poslednji izmenio moderator:
zasto previse ? AKo je T nekih 15ak(znaci jos ne pune velicine) + treset nekih 4-5cm . Dodje mu, ako se ona nasloni na neko bocno staklo ostane nekih 10cm do poklopca terarijuma + ce taj npr smithi jos rasti.

Čak i veoma komotno. Ne treba računati da će tarantula stajati skroz raširena na svojih slobodnih 15x15 cm i da će ostale ćoškove zauzimati skrovište, biljka, posuda za vodu i tako te stvari. Tarantula će u takvom terarijumu biti ili u skrovištu ili na biljci, skupljena. Najverovatnije je nikada nećeš ni videti u tom slobodnom delu terarijuma.

Prema tome, da, 40cm je preveliko po mom mišljenju.

Moj predlog ti je da uzmes obe tarantule koje si naveo. Uzmi male. Odrasle redje jedu i jos se redje presvlace a to cete smoriti.
Moje T drzim u terarijumu dimenzija 30x25 i 20 visina. Sasvim im je dovoljno. Podloge imam svega 2-3cm. Necu da mi se T ukopavaju. Hocu da ih gledam jer to jesu ljubimci za gledanje.

Back